10:29 24.04.2018

ПАТ "Дніпропетровськгаз" планує збільшення інвестицій у модернізацію газових мереж

2 хв читати

Протягом останніх 6 років компанія ПАТ "Дніпропетровськгаз" інвестувала у модернізацію систем газопостачання близько 85 млн. грн., що перевищує обсяг фінансування 2006-2011 років більш ніж в три рази.

За період з 2012 по 2017 рік спеціалістами газової компанії замінено 53 км газопроводів, реконструйовано 446 газорозподільних, шафових регуляторних пункти та будинкових регуляторів тиску, встановлено близько 200 систем телеметрії у ГРП та ШРП, 7225 засобів дистанційної передачі показань лічильників газу та 1292 засоби електрохімзахисту газопроводів.

"В 2017 році вперше на території Дніпропетровської області в м. Павлоград були проведені роботи по заміні аварійної ділянки газопроводу низького тиску, прокладеного в зоні міської забудови, методом безтраншейного руйнування. Виконання робіт проходить без риття траншеї та руйнування дорожнього полотна, нова труба з поліетилену прокладається за старим каналом. Завдяки високій швидкості прокладання трубопроводу газопостачання багатоповерхових будинків припинялося лише на 1 добу. Також слід відмітити відносно низьку собівартість роботи та можливість збільшення пропускної здатності газопроводу", - зазначив технічний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін.

Протягом останніх років фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали та обладнання, новітні методи і технології. Наприклад, застосування поліетиленових газопроводів дозволяє в 2 рази збільшити термін експлуатації, виключити витрати на антикорозійний захист і відновлення ізоляційного покриття, а використання регуляторів імпортного виробництва дає змогу підвищити надійність та зменшити витрати на їх експлуатацію.

ПАТ "Дніпропетровськгаз" розробив та подав на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ протягом 2018-2027 років на загальну суму понад 2,2 млрд. грн. У разі перегляду тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором, це підвищить рівень надійності газопроводів, дасть змогу утримувати їх у належному стані, надавати клієнтам якісні послуги та створювати нові сервіси.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують майже 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА