14:35 24.04.2018

Олександр Третьяков: обов’язок держави – інтегрувати ветеранів до мирного життя

2 хв читати

На цьому під час виступу на Міжнародній конференції «VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя» наголосив народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.
“Я не втомлюся повторювати, країна, яка хоче мати сильну армію, повинна зробити все, щоб максимально підтримати і соціально захистити своїх ветеранів… До 2014 року Україна не брала участь у діалогах  стосовно інтеграції ветеранів до мирного життя. Але у 2014 до нас прийшла війна і питання захисту і підтримки ветеранів стали для нас актуальними”, – зауважив політик.
Голова профільного комітету наголосив, що питанням соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій сьогодні в Україні займаються понад 20 органів державної влади. А відтак, маємо в цій сфері справжній бюрократичний хаос. Це і підштовхнуло нас до створення Міністерства ветеранів України, зазначив він.
«Ми мали великі дискусії стосовно шляхів посилення соціального захисту ветеранів війни. Перша дискусія на цю тему відбулася ще у жовтні 2016 року під час парламентських слухань. Потім були круглі столи, конференції, інші заходи, мета яких була одна – знайти порозуміння і консенсус в цьому питанні. За результатами такого спілкування та вивчення міжнародного досвіду, наш Комітет, спільно з волонтерами та ветеранами ініціював створення Міністерства України у справах ветеранів. Ця ініціатива знайшла підтримку на найвищому рівні», – зауважив Олександр Третьяков.
Під час виступу Голова комітету навів дані соціологічного дослідження, які свідчать про те, що українське суспільство підтримує ідею створення Міністерства у справах ветеранів.
«Це ще один аргумент на користь того, що ми маємо якнайшвидше запустити в дію ефективні механізми опікування проблемами людей, які захищали нашу державу… Також хочу наголосити на актуальному питання для нас, а саме, інтеграції ветеранів до мирного життя. Тут маємо дуже багато роботи. Але, хочу підкреслити, що адаптація ветеранів до мирного життя – прямий обов’язок держави», – запевнив Олександр Третьяков.
Конференція ініційована американськими і українськими громадськими організаціями “CombinedArms”, “Юридична Сотня” та “Побратими” та  підтримана Американським Фондом Розвитку Маршалла (German Marshall Fund of the USA), Міжнародним Фондом “Відродження” і Комітетом  Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. 
http://solydarnist.org/?p=171895

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА