10:44 25.04.2018

"Укртрансгаз" незаконно приписує борги підприємств теплокомуненерго газорозподільним компаніям

2 хв читати

25 квітня 2018 року, Київ. ПАТ "Укртрансгаз" 23 квітня 2018 року опублікувало недостовірні дані про заборгованість групи компаній РГК. У своєму прес-релізі "Укртрансгаз" приписав групі компаній РГК неіснуючі борги за послуги балансування газу на суму близько 11 млрд грн. Насправді, це заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ.

Станом на 1 квітня 2018 року поточна заборгованість групи компаній РГК перед оператором газотранспортної системи "Укртрансгаз" склала 5 млрд грн., з яких 2 млрд. грн. припадає на бюджетні неплатежі за доставку газу соціально захищеним споживачам.

Змушені відзначити, що група "Нафтогаз", до якої входить "Укртрансгаз", не перший раз підтасовує дані, незаконно приписуючи газорозподільним компаніям борги теплокомуненерго з нарахованими на них астрономічними штрафами. Регіональная Газова Компанія вважає, що подібні дії з боку державного монополіста здійснюються з метою маніпуляції ціною на газ.

У той же час, вся газорозподільна галузь перебуває в критичній ситуації із-за хронічного недофінансування, що веде до нарощування збитків. Ситуація спровокована економічно необґрунтованим тарифом, який покриває менше 70% необхідних витрат газорозподільних компаній (облгазів).

В результаті, станом на 1 квітня 2018 року збитки газорозподільних компаній групи РГК  уже досягли 5,5 млрд грн., і дефіцит тарифної виручки не дозволяє компаніям Групи погасити всю  поточну заборгованість за балансування та транспортування газу.

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких знаходиться більше 200 тис. км газопроводів та 8 млн. споживачів газу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА