09:24 26.04.2018

За останні 10 років ПАТ "Миколаївгаз" вклало у модернізацію газорозподільних мереж 58 млн. гривень

3 хв читати

З 2008 по 2017 роки ПАТ "Миколаївгаз" інвестувало в заміну та модернізацію газопроводів та споруд на них майже 58 млн. гривень. За останні п’ять років сума витрат збільшилась майже втричі.

В 2013-2017 роках замінено та модернізовано понад 60 км газорозподільних мереж на суму 12,3 млн. гривень, 173 об’єкти газорегулюючого обладнання на суму 20,9 млн. гривень, здійснені капітальні ремонти та заміну майже 200 засобів електрохімзахисту на суму 9,3 млн. гривень. Загалом на підтримку ГРМ Миколаївщини у робочому стані з метою забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання було спрямовано 42,5 млн. гривень.

"Левова частка коштів інвестиційних програм (планів розвитку) ПАТ "Миколаївгаз" щороку витрачається на заходи зі зменшення виробничо-технічних втрат природного газу та утримання газотранспортної системи в безаварійному робочому стані. Ці заходи спрямовані на  покращення енергоефективності в регіоні та підвищення безпеки газопостачання", - говорить технічний директор ПАТ "Миколаївгаз" Дмитро Сдобнов.

Починаючи з 2012 року, аналізуючи досвід європейських країн щодо експлуатації газових систем, стратегія розвитку та модернізації ГРМ була переглянута. Через значний термін експлуатації мереж, газотранспортна система регіону потребувала збільшення капіталовкладень для здійснення її реконструкції з впровадженням новітніх технологій в обслуговуванні.

За період з 2008 по 2012 роки на заміну та реконструкцію газопроводів, ГРП, ШРП, вимикаючих пристроїв, засобів електрохімзахисту та іншого обладнання, що забезпечує безаварійне та безперебійне газопостачання мешканцям Миколаївської області, газорозподільна компанія вклала 15 млн. гривень.

Зараз у своїй роботі фахівці компанії використовують сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології. Так поліетиленові газопроводи, на відміну від сталевих, мають значно довший термін експлуатації, а також виключають витрати на антикорозійний захист та відновлення ізоляційного покриття. Це дозволяє значно зменшити витрати на їх обслуговування і збільшує надійність газотранспортної системи.

Реалізація виробничої діяльності та фінансування інвестиційних програм (планів розвитку) ПАТ "Миколаївгаз" відбувається за рахунок тарифу розподілу, який щороку для компанії затверджує Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг.

У компанії вже неодноразово відмічали, що існуючий розмір тарифу не покриває потреб компанії у повному обсязі. Лише перегляд тарифу держрегулятором НКРЕКП у бік збільшення дозволить й надалі розвивати сучасні технології в обслуговуванні ГРМ і дасть можливість не просто утримувати мережі у робочому стані, а й ефективно підвищувати рівень їх надійності та безпеки.

Довідка про компанію:

ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з транспортування природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг транспортування природного газу складає близько 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 347 тис. сімей Миколаївської області, а також 6,3 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА