10:56 26.04.2018

Інвестиції ПАТ "Хмельницькгаз" в газорозподільні мережі склали біля 55 млн. грн.

2 хв читати

Впродовж 2013-2017 років ПАТ "Хмельницькгаз" скерував 55 млн. грн. у модернізацію та реконструкцію газових мереж області. Газорозподільна компанія майже в два рази збільшила капіталовкладення, щоб забезпечити безперебійне та безаварійне функціонування  газових систем. 

За останні п’ять років фахівці ПАТ "Хмельницькгаз" замінили 62 км газопроводів вартістю 13,2 млн. грн, модернізували та оновили 139  газорозподільних та шафних пунктів на суму понад 11 млн. грн., замінено 318 засобів електрохімічного захисту газогонів - на 15 млн. грн. Для порівняння в 2008 – 2013 роках сума інвестицій складала лише 32 млн. грн.

В газорозподільних пунктах встановлено 11 систем телеметрії, які дають можливість цілодобово відслідковувати роботу систем газопостачання та попереджувати виникнення аварійних ситуацій.

 "За останні роки ми значно посилили комплекс заходів та почали застосовувати новітні технології для надійнішої роботи газопроводів та газорозподільних пунктів, - говорить Олександр Лоб, технічний директор ПАТ "Хмельницькгаз". – Зокрема, проводимо заміну сталевих газопроводів на поліетиленові, встановлюємо газорегулююче обладнання виключно імпортного виробництва, що гарантує споживачеві високу надійність та безпеку експлуатації. Адже зараз 10% газопроводів Хмельниччини зношені та замортизовані".

Проект інвестиційної програми ПАТ "Хмельницькгаз" на 2018 рік передбачає інвестиції в розмірі 162 млн. грн. Документ знаходиться на затвердженні в НКРЕКП. Погодження державним регулятором цих коштів дасть змогу гарантувати усім категоріям споживачів безперебійність та безаварійність газоспоживання.

Довідка:

ПАТ "Хмельницькгаз" здійснює розподіл природного газу на території Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району) усім категоріям споживачів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 700 млн.м.куб. природного газу. ПАТ "Хмельницькгаз" забезпечує природним газом понад 400 тис. домоволодінь Хмельниччини. Загальний рівень газифікації області складає більше 80%, протяжність газових мереж – більш як 17 тис.км. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області, що надає гарантовані робочі місця 2 тисячам працівників, стабільно входить до п’ятірки найбільших та сумлінних платників податків Хмельниччини. До бюджетів усіх рівнів ПАТ "Хмельницькгаз" у 2016 році сплатив понад 95 млн.грн.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА