14:54 26.04.2018

Рада молодих учених при МОН організувала україно-польську конференцію в Верховній Раді "Освіта. Родина. Економіка"

3 хв читати

23 квітня за ініціативи Ради молодих учених при Міністерстві науки і освіти України та сприяння Голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганни Гопко та відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Освіта. Родина. Економіка".

Основна ідея конференції полягала в обміні досвідом дослідників і практиків України та Польщі в ефективних інструментах освіти на основі цінностей,   родинного та патріотичного виховання, сімейної політики і економічних механізмів, що впливають на освіту та родину в Україні і Польщі.

У конференції взяли участь багато видатних учених, політиків центральних та місцевих органів влади, представники громадських організацій, експерти з галузі освіти і науки, а також представники ділового світу.

Наукову конференцію відкрив від імені уряду України Ігор Жданов - міністр у справах молоді і спорту України. Він представив результати дослідження "Молодь України – 2017", які демонструють, що сім’я, сімейні стосунки для молоді є пріоритетною цінністю (64 % опитаних), що домінує перед "здоров’ям" (54 %) та "кар’єрою" – 39%.

Перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, наголосив, що сучасна освіта повинна відповідати на запити народу, відтак важливо дати молодому поколінню знання, як стати порядним лідером, створити щасливу родину, як бути успішним у бізнесі.

Від імені Польщі учасників заходу привітав Надзвичайний та повноважний​​ посол Польщі в Україні Ян Пєкло, який наголосив, що безпека України - це гарантія безпеки Польщі та Європи. Відчуття безпеки не обмежується війнами.

Ректор Університету  Кардинала Стефана Вишинського в Варшаві проф.Станіслав Дзіеконський розповів про персоналістичне бачення людини та педагогічний персоналізм. Ректор Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова в Києві проф. Віктор Андрущенко у своїй промові наголосив, що в Україні настав час, щоб позбутися марксистської концепції життя і освіти. Натомість освіту, виховання особистості і соціалізацію молоді слід почати будувати на інших підходах, в тому числі на основі персоналізму.

У розділі, присвяченому родинній політиці з цікавою промовою виступила сенатор Малгоджата Копічко. Вона представила родинну політику, реалізовану в Польщі з 1989 року, і вказала на пріоритети соціальної політики нинішнього уряду. Після виступу учасники задавали багато питань про сім'ю за програмою "500 плюс", "Малюк плюс", а також про демографічні проблеми, проблеми житла та заходи щодо вирішення демографічних проблем в Польщі.

Ірина Жданова, директор фонду "Відкрита політика" виступила з ідеєю про створення родинних центрів при школах, де батьки, учителі та діти разом зможуть проводити час в живому спілкуванні та формуванні цінностей. "Родинне благо" - дорожче за гроші і бізнес.

Голова Ради молодих учених Міністерства освіти і науки України Юрій Кращенко зробив акценти на необхідності виховання порядності у лідерів учнівського і студентського самоврядування. Як формувати порядних молодіжних лідерів? Шляхом педагогіки Лідерства-служіння. Член Ради молодих учених при МОН, доцент КНТЕУ, Ольга Романенко озвучила виклики молодих учених в європейському просторі: брак можливостей залишитися в академічному середовищі і перехід на неакадемічний ринок праці; перехід до відкритої науки (Open Science), зростання кількості питань психічного здоров'я (mental health issues) в академічних колах, а також баланс в особистому житті "сім’я чи робота".

Учасники конференції зробили висновки, що існує чітка кореляція: освіта на основі цінностей та прородинна освіта впливають на економічний ріст в країні! Інвестиція в молоде покоління приносить найкращі результати для економіки держав.

Модераторами Конференції виступили Ольга Романенко (РМУ при МОН) та Ганна Турчинова  ( декан Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова).

Співорганізаторами конференції виступили: Сенат Республіки Польща, Міністерство освіти і науки України, Міністерство національної освіти Польщі, Міністерство молоді та спорту України, Міністерство родини, праці та соціальної політики Польщі, Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова (Україна), Університет ім. Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві (Польща).

Відео конференції можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=dfpM3vhUQTI

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА