15:26 27.04.2018

ПАТ"Вінницягаз" за останні п’ять років збільшено інвестиції в мережі в шість разів

3 хв читати

За останні п’ять років ПАТ "Вінницягаз" направлено на модернізацію мереж кошти в розмірі 90 мільйонів гривень. Для порівняння в 2008-2012 рр. на ці потреби було скеровано тільки 16 млн. грн. Кошти на модернізацію мереж направляються згідно діючих договорів господарського відання.

В 2013 - 2017 роках з власних коштів підприємства ПАТ "Вінницягаз" тільки на газопроводи було виділено 20 млн. грн. За ці кошти здійснено заміну 32 км газопроводів, які знаходяться в державній власності. На модернізацію 320 ГРП/ШРП було спрямовано  55 млн. грн. Ще за 15 млн. грн встановлено 300 установок електро-хімічного захисту мереж.

ПАТ "Вінницягаз" використовує у своїй роботі сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології. Застосування поліетиленових газопроводів дозволяє вдвічі збільшити термін експлуатації мереж, виключити витрати на антикорозійний захист та відновлення ізоляційного покриття. Протягом 2013-2017 років таких газопроводів прокладено нових та реконструйовано сталевих на поліетиленові протяжністю майже 32 км. У 2008-2012 р.р. така протяжність складала  8,8 км.

"Компанією проводиться також заміна перетворювачів станцій катодного захисту на інверторний тип, що забезпечує їх стабільну роботу та значну економію електроенергії. Заміна застарілого  газорегулюючого обладнання на сучасні зразки імпортного виробництва дає змогу підвищити його надійність та зменшити витрати на експлуатацію. Встановлення сучасних вимикаючих пристроїв суттєво зменшує витрати на технічне обслуговування", - коментує технічний директор ПАТ "Вінницягаз" Володимир Білаш.

Слід відмітити, що існуючий стан мереж потребує значних капіталовкладень. Більшою мірою мережі застарілих газопроводів потребують заміни, тоді як на практиці фактично співвідношення замортизованих та замінених газопроводів за період 2013-2017 років становить 86 кілометрів до 32.  Зараз надходження тарифних коштів та інвестицій, що затверджує НКРЕКП, покривають лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж у робочому стані.

ПАТ "Вінницягаз" розроблено та подано на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ на період з 2018 по 2027 роки на загальну суму майже 800 млн. грн. У разі перегляду тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором це позитивно вплине на розвиток та відновлення газорозподільних мереж, дозволить удосконалювати існуючі та впроваджувати нові сучасні технології, підвищить рівень надійності газопроводів та дасть змогу утримувати їх у належному стані.

 ПАТ "Вінницягаз" обслуговує 17,2 тис. км газових мереж, 3 тис. одиниць газорегулюючого обладнання (ГРП/ШРП), 1,6 тис. станцій катодного захисту, 105,6 тис. комбінованих будинкових регуляторів тиску. При цьому мережі державної форми власності становлять майже 35 %. За останні десять років інвестиції ПАТ "Вінницягаз" у розвиток мереж газопроводів склали близько 106 мільйонів гривень. 

Основною сферою діяльності ПАТ "Вінницягаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінничини становить 54 %. Природний газ отримують 448 451 тисячі сімей і майже 6074 підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять  870 007, 892 тис. кубометрів природного газу на рік. ПАТ "Вінницягаз" входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2017 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 73 мільйони гривень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА