12:07 02.05.2018

За останні п'ять років ПАТ "Запоріжгаз" в три рази збільшило інвестиції в модернізацію газових мереж

2 хв читати

У 2013 - 2017 роках ПАТ "Запоріжгаз" інвестувало в розвиток державних газорозподільних мереж 84 млн. гривень. У порівнянні з 2006-2012 роками обсяг фінансування зріс в три рази.

Протягом останніх п'яти років фахівцями "Запоріжгазу" замінено 151 км газопроводів, що перебувають у державній власності, реконструйовано 243 газорозподільних, шафових регуляторних пунктів і 993 засоби електрохімзахисту газопроводів. Всі інвестиції в держмайно здійснювалися за рахунок власних коштів ПАТ "Запоріжгаз".

Зараз в своїй роботі технічні фахівці компанії використовують сучасні матеріали та обладнання, новітні методи і технології. Одним з таких проектів стала заміна газопроводів в місті Дніпрорудне, який довгий час користувався скрапленим газом.

"За час експлуатації система газопостачання скрапленого газу перебувала без активного захисту. У 2015 році наші фахівці виявили великі корозійні пошкодження труб, - каже Володимир Глушок, технічний директор ПАТ "Запоріжгаз". - За рахунок коштів компанії проведена заміна газопроводів і проведена комплексна реконструкція газорозподільного пункту, який на той момент експлуатувався 60 років. Обсяг інвестицій ПАТ "Запоріжгаз" склав 4 млн. грн. Об'єкти знаходяться у державній власності ".

Поліетиленові газопроводи, на відміну від сталевих, можуть експлуатуватися 100 років, мають значно довший термін експлуатації, а також виключають витрати на антикорозійний захист і відновлення ізоляційного покриття. Так само при реконструкції шафових регуляторних пунктів використовується обладнання європейських виробників, які є лідерами в даному сегменті.

Проте, значна частина газопроводів, що перебувають у державній власності, потребують капітального ремонту. На сьогоднішній день газова компанія розробила і направила на затвердження НКРЕКП План розвитку газорозподільних мереж на 2018 - 2027 рр. на загальну суму майже 1,2 млд. грн. У разі перегляду тарифу і його затвердження держрегулятором це позитивно вплине на розвиток і відновлення газорозподільних мереж, створення нових сервісів і якісного обслуговування людей.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА