16:39 03.05.2018

Понад 3,5 тис підприємств Харкова не мають засобів дистанційної передачі даних

3 хв читати

До 27 травня лічильники газу всіх об'єктів не побутового призначення повинні бути обладнані засобами дистанційної передачі даних. На сьогоднішній день таке обладнання не встановлено на 3,5 тис підприємств Харкова, а це 90% від загальної кількості непобутових споживачів.

У Харкові налічується понад 3,5 тис. підприємств, лічильники яких не обладнані модемами для передачі даних. Це 90 промислових підприємств і понад 3,4 тис компаній, з невеликими обсягами споживання газу.

Передача даних, як правило, реалізовується через GPRS-канали та оплачується за рахунок коштів газорозподільної компанії. Це дозволяє максимально достовірно визначати обсяг розподіленого природного газу конкретному споживачу.

"Сьогодні ПАТ "Харківміськгаз" не обмежує своїх клієнтів у газопостачанні через відсутність засобів для дистанційної передачі даних, щоб не дестабілізувати їх діяльність. На жаль, не всі лічильники можливо оснастити модемами. Деякі моделі не передбачають встановлення засобів дистанційної передачі даних. Крім того, кілька заводів-виробників припинили свою діяльність. У таких випадках потрібна повна заміна лічильника", - пояснив головний метролог ПАТ "Харківміськгаз" Руслан Шіпіло.

Про те, як оснастити комерційний вузол обліку засобами дистанційної передачі даних і ознайомитися з технічними умовами, можна дізнатися на офіційному сайті компанії khgor.104.ua. Консультацію можна отримати в Центрі обслуговування клієнтів за адресою: м.Харків, вул. Гімназична Набережна, 18-а або за телефоном Контакт-центру: 057-766-51-04, 067-01-07-104.

Постановою НКРЕКУ № 2494 від 30.09.2015р. "Про затвердження Кодексу газорозподільних систем" встановлено, що власники комерційних вузлів обліку природного газу повинні забезпечити облаштування лічильників газу засобами дистанційної передачі даних до 27 травня 2018 року. Ця вимога стосується юридичних осіб і пов'язана з переходом внутрішнього ринку природного газу на добове балансування.

"Добове балансування є обов'язковою умовою інтеграції України в Європейське енергетичне Співтовариство. Щоденна дистанційна передача даних про обсяги спожитого природного газу спростить обмін інформацією учасників ринку і забезпечить точний облік заявленого і реально відібраного газу", - зазначила начальник відділу балансування ПАТ "Харківміськгаз" Тетяна Кутєпова.

Кодексом передбачено, що 27 травня 2018 року спливає завершальний етап, після якого лічильники всіх підприємств повинні бути оснащені засобами дистанційної передачі даних. При порушенні визначених законодавством термінів, власник комерційного вузла обліку може бути обмежений в газопостачанні.

Довідка.

ПАТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільних, ввідних, внутрішніх газопроводів та газопроводів-введень складає більше 8 тисяч кілометрів, а щорічний об'єм транспортування природного газу складає більше 1,4 мільярда кубічних метрів. ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом більше 500 тис. домоволодіння та понад 3,5 тис. промислових підприємств, організацій, установ. Видатними промисловими споживачами ПАТ "Харківміськгаз" є ПАТ "Харківський плитковий завод", ГП "Завод ім. В.А. Малишева", ГП Харківський машинобудівний завод "ФЭД", Харківська кондитерська фабрика. В компанії працює близько 1600 чоловік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА