12:27 04.05.2018

"Сумигаз" за п'ять років утричі збільшив інвестиції в модернізацію газових мереж

3 хв читати

З 2013 по 2017 роки на розвиток системи газопостачання Сумщини виділено понад 64 млн грн. Об'єм фінансування на модернізацію газопроводів за аналогічний період 2008-2012 років не перевищував 22 млн грн.

За останні п’ять років компанія "Сумигаз" суттєво збільшила інвестиції в державні мережі. В 2013-2017 рр. Відповідно до діючих договорів господарського відання на модернізацію газорозподільних мереж було направлено більше 64 млн грн. Це майже втричі більше, ніж за попередні п’ять років.

Компанія "Сумигаз" здійснила заміну 3,8 км газопроводів, що перебувають в державній власності, на суму 1,6 млн грн. Також за рахунок коштів компанії замінено та модернізовано 347 ГРП/ШРП, встановлено 454 засоби електрохімзахисту газопроводів, на суму 55 млн грн.

"У діючому тарифі на розподіл газу на обслуговування мереж, які знаходяться у державній власності передбачено 14 млн. грн. Розподільні газопроводи Сумщини потребують набагато більше інвестиційних коштів, – зазначив головний інженер ПАТ "Сумигаз" Дмитро Сергієнко. – За таких умов питання про запровадження плати за користування мережами є передчасним. По-перше, державні газові мережі дуже потребують інвестицій, а, по-друге, введення плати за мережі неминуче призведе до збільшення фінансового навантаження на споживачів".

Протягом останніх років фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали та обладнання, новітні методи і технології. Наприклад, застосування поліетиленових газопроводів дозволяє в 2 рази збільшити термін експлуатації, виключити витрати на антикорозійний захист і відновлення ізоляційного покриття, а використання сучасного і потужного обладнання допомагає збільшити пропускну спроможність газорегуляторних пунктів, знизивши витрати на їх технічне обслуговування. Нові регулятори італійського та німецького виробництва – високочутливі до перепаду тиску, що гарантує безперебійне газопостачання кінцевим споживачам.

Газовики Сумщини розробили та подали на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ на період 2018-2027 років на загальну суму 125 млн грн.

План розвитку передбачає реалізацію довгострокової стратегії ПАТ "Сумигаз" щодо підвищення надійності та безпеки експлуатації системи газопостачання регіону, а також її підтримки в належному технічному стані. Так, у плані на 2018 рік передбачена реконструкції, заміна та капітальний ремонт газових мереж, заплановано відновлення та модернізація понад 200 споруд на розподільчих газопроводах. Зокрема, заміна морально та фізично застарілого технологічного обладнання на газорозподільних та шафних пунктах, засувок на розподільчих газопроводах, капітальний ремонт станцій катодного захисту. Окрім того, для дотримання безперебійного та безаварійного газопостачання, програма передбачає придбання високочутливих приладів для обстеження та діагностики стану газових мереж та споруд на них.

Довідка.

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Сумигаз" займається розподілом природного газу. Система газопостачання Сумщини – це понад 10 тисяч км газових мереж. ПАТ "Сумигаз" розподіляє природний газ по 15 містах, 559 селах і 20 селищах міського типу Сумської області. Річний обсяг транспортування складає до 1 млрд м. куб. природного газу. ПАТ "Сумигаз" забезпечує робочими місцями 1,9 тис. працівників та належить до одного із найбільших платників податків у Сумській області.

За додатковою інформацією звертайтесь до

фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою

Анастасії Шимаріної

вул. Береста, 21

Суми, 40000, Україна

тел.: +380 542 65 99 42

 +38 067 465 43 03

e-mail: [email protected]

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА