12:43 07.05.2018

Понад 3 тисячі підприємств Сумщини не готові до дистанційної передачі показань лічильників газу

2 хв читати

3899 підприємств Сумської області мають забезпечити дистанційну передачу даних на власних лічильниках до кінця травня поточного року. Станом на початок квітня, відповідним обладнанням облаштовані тільки 12% об’єктів непобутового призначення в регіоні.

На сьогодні в Сумській області нараховується близько близько 4 тис. підприємств, лічильники яких не готові для дистанційної передачі даних. Це промислові підприємства та об’єкти комунально-побутової сфери.

"Зараз майже 88% об`єктів непобутового призначення не облаштовані засобами дистанційної передачі даних. Це переважно підприємства з невеликим відбором газу. Ми закликаємо не затягувати цей процес і безкоштовно завантажити технічне завдання на сайті компанії", - наголосив комерційний директор ПАТ "Сумигаз" Денис Черненко.

З метою спрощення процедури облаштування лічильників газу засобами дистанційної передачі даних видача типових технічних завдань та погодження робочих проектів здійснюється спеціалістами ПАТ "Сумигаз" для споживачів на безоплатній основі. З вимогами до дистанційної передачі можна ознайомитись на сайті компанії.

Спочатку дистанційне зчитування показників лічильників запроваджувалось на найбільших підприємствах. Але вже до 27 травня 2018 року всі юридичні особи, які користуються природним газом для виробничих та власних потреб мають облаштувати лічильники приладами дистанційної передачі показань. Відповідні вимоги містяться у п. 4 Постанови НКРЕКП від 30.09.2015 року №2494 "Про затвердження Кодексу газорозподільних систем".

Також наразі, на вимогу Третього Енергопакету та Кодексу ГРС, "Сумигаз" займається впровадженням заходів для розвитку диспетчерського управління газорозподільною системою Сумської області. Це пов’язано з переходом внутрішнього ринку природного газу на добове балансування, що заплановано на 1 серпня 2018 року. Дистанційна передача даних приладів обліку – одна із основних умов для запровадження нового режиму. Така практика — сучасний європейський досвід, який діє у багатьох країнах Європейського Союзу, в тому числі у Великій Британії, Франції та Італії.

Довідка. Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Сумигаз" займається розподілом природного газу. Система газопостачання Сумщини - це понад 10 тисяч км газових мереж. ПАТ "Сумигаз" розподіляє природний газ по 15 містах, 559 селах і 20 селищах міського типу Сумської області. Річний обсяг транспортування складає до 1 млрд м. куб. природного газу. ПАТ "Сумигаз" забезпечує робочими місцями 1,9 тис. працівників та належить до одного із найбільших платників податків у Сумській області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА