11:20 08.05.2018

На Рівненщині близько 4 тис. підприємств, установ та організацій не готові до дистанційного передачі показань лічильників газу

2 хв читати

Станом на початок квітня відповідне обладнання ще не встановлено 3963  об`єкти непобутового призначення, що становить 93% від загальної кількості споживачів Рівненської  області, що не є побутовими.

У переважній більшості це дрібні підприємства усіх форм власності, бюджетні установи та організації, що користуються природним газом на виробничі або власні потреби. Не облаштованими засобами дистанційної передачі даних, залишаються 1103  об’єкти бюджетних установ та організацій,  50 об’єктів теплокомуненерго, 403 релігійні організації та понад 2350 промислових підприємств та інших суб’єктів господарювання.

"Лише 268 об`єктів непобутового призначення облаштовані засобами дистанційної передачі даних. Усі інші, а це переважно підприємства компобуту з невеликим відбором газу, ще не здійснили облаштування відповідним обладнанням власних вузлів обліку. Кожному з них неодноразово було надіслано лист-повідомлення з роз`ясненням процедури. Тому закликаємо власників не затягувати цей процес і звертатися до наших фахівців для отримання технічного завдання". – наголосив  директор комерційний ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.

Вимоги Постанови державного регулятора стосуються виключно клієнтів компанії - юридичних осіб, і не розповсюджуються на побутових споживачів області. Дистанційна передача показань лічильників газу затверджена п. 4 Постанови НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494 "Про затвердження Кодексу газорозподільних систем".  З технічними вимогами до обладнання та зразками документів можна ознайомитися на сайті компанії у розділі «Вимоги до засобів дистанційної передачі даних»

"Рівнегаз" реалізує заходи з розвитку диспетчерського управління газорозподільною системою регіону відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем, що передбачає перехід внутрішнього ринку природного газу на добове балансування, старт якого запланований на 1 серпня 2018 року. Однією з головних умов для запровадження нового режиму є облаштування приладів обліку непобутових споживачів природного газу Закарпатської області засобами дистанційної передачі даних.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА