18:04 22.05.2018

До дистанційної передачі даних готові менше 2 відсотків підприємств Вінниччини

2 хв читати

До кінця травня поточного року всі підприємства мають облаштувати свої газові лічильники засобами дистанційної передачі даних. На середину травня менше 2 відсотків суб’єктів підприємництва Вінниччини облаштували власні лічильники газу засобами дистанційної передачі даних.

В травні поточного року всі комерційні споживачі мають завершити облаштування приладів обліку газу засобами дистанційної передачі даних. Облаштування лічильників промислових споживачів засобами дистанційної передачі даних пов’язане із запланованим переходом на добове балансування ринку. Згідно Кодексу газорозподільних систем воно має бути запроваджене з 1 серпня 2018 року.

На 22 травня 2018 р лише 131 підприємство встановили відповідне обладнання, а 1480 підприємців отримали в ПАТ "Вінницягаз" технічні завдання на забезпечення комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних. Зволікають зі встановленням обладнання переважно підприємства компобуту з невеликим відбором газу. 

 

"Щоб прискорити процес ПАТ "Вінницягаз" надає частину послуг. пов’язаних зі встановленням приладів дистанційного обліку безкоштовно. Безкоштовними є технічне завдання та встановлення норм, погодження проекту, а також введення в експлуатацію модему та його опломбування, - говорить технічний директор ПАТ "Вінницягаз" Володимир Білаш.

Консультації у даному питанні можна отримати в Центрі обслуговування клієнтів в м.Вінниця по вул. Шмідта, 32, або за номерами телефону (0432) 509-104, 605-304, 067-01-10-104. Порядок організації та облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних можна переглянути на сайті компанії.

Постановою НКРЕКП № 2494 від 30.09.2015 р. "Про затвердження Кодексу газорозподільних систем" встановлено, що власники комерційних вузлів обліку природного газу (крім побутових споживачів) з річним обсягом споживання менше 10 тис. м3 повинні забезпечити облаштування лічильників газу засобами дистанційної передачі даних за власний рахунок до 27 травня 2018 року. Підприємства з більшим річним обсягом обліку природного газу мали вжити  відповідні дії у ще більш ранні строки.

На даний час в області природний газ використовують майже 7900 підприємств різної форми власності. Близько 7000 з них споживають менше 10 тис. м3 газу на рік.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ "Вінницягаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінничини становить 54 %. Природний газ отримують 448 451 тисячі сімей і майже 6074 підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять  870 007, 892 тис. кубометрів природного газу на рік. ПАТ "Вінницягаз" входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2017 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 73 мільйони гривень.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА