17:02 23.05.2018

Фестиваль Odessa Classics збере рекордну кількість світових зірок класичної музики

2 хв читати

На відвідувачів цьогорічного фестивалю  ODESSA CLASSICS чекають десятки концертів від зірок світової класичної сцени та провідних вітчизняних артистів, фортепіанний конкурс для дітей з усіх куточків України, дискусії, виставки, майстер-класи — про це під час прес-конференції розповіли організатори заходу піаніст, народний артист України, ініціатор та президент міжнародного музичного фестивалю ODESSA CLASSICS Олексій Ботвінов та голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Вже четвертий фестиваль ODESSA CLASSICS триватиме 10 днів. З 1 по 10 червня слухачі зможуть відвідати концерти Берлінського Камерного оркестру. На основних сценах фестивалю також зіграють хедлайнери світової скрипкової музики, найвідоміший бразильсько-швейцарський віолончеліст Антоніо Менезес, швейцарський кларнетист-віртуоз Дiмiтрі Ашкеназі, провідний піаніст Австрії Штефан Владар та інші.

Очікується, що ODESSA CLASSICS відвідає до 25 тисяч людей. Також у програмі IV фестивалю ODESSA CLASSICS — безкоштовний гала-концерт просто неба (вже традиційний опен-ейр концерт на Потьомкінських сходах).

"Наша команда невпинно працює над підвищенням рівня фестивалю. Ми впевнені, що з кожним проведеним дійством Одеса все більш яскравим контуром проступає на мапі провідних музичних міст світу. Цього року проекту надає всебічну підтримку Одеська обласна державна адміністрація. Дякуємо, це надзвичайно важливо, адже разом ми втілюємо девіз у життя:  "Європейський фестиваль - для європейського міста", — підкреслює автор ідеї та президент фестивалю Олексій Ботвінов.

Найбільший в Україні фестиваль класичної музики ODESSA CLASSICS  у 2018 році пройде за підтримки голови Одеської  обласної державної адміністрації Максима Степанова.

Вперше Одеська обласна державна адміністрація спрямовує на проведення фестивалю 980 тисяч гривень за обласною комплексною програмою "Культура Одещини — 2017-2019 роки".

"Одеський регіон вартий того, аби стати одним із головних фестивальних майданчиків світу. Тому, розвиток культури у районах та містах області залишається одним із наших ключових пріоритетів. Нами було прийнято рішення посприяти проведенню найбільшого музичного фестивалю в Україні. Це чудова нагода зустрітися поціновувачам справжнього

мистецтва, а молодому поколінню зацікавитися ним. Чекаємо всіх у червні на заходах ODESSA CLASSICS!", — зауважив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Як зазначили організатори, основа фестивалю полягає у мультидисциплінарності на стику різних видів мистецтв: музичного, образотворчого, літературного, театрального. Нарівні з класикою, фестиваль — це майданчик для авангардної, експериментальної, популярної, сучасної академічної музики та неформального підходу до концертної традиції.

Деталі програми дивіться за посиланням: http://ua.odessaclassics.com/.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА