15:45 25.05.2018

За 5 місяців 2018 році аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Криворіжгаз" опрацювала понад 4 тисячі заявок від споживачів

2 хв читати

Впродовж 5 місяців 2018 року аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Криворіжгаз" прийняла від споживачів більше 4  тис. заявок, з яких майже 3,5 тис. - про витоки газу.

Найпоширенішими причинами аварій є самовільне втручання споживачів у систему газопостачання, заміна газових приладів та недотримання вимог безпеки під час експлуатації газових приладів.

"Споживачам необхідно дотримуватись простих правил безпеки під час використання газу в побуті, наприклад, у жодному разі не можна використовувати газову плиту для обігріву помешкання, а також користуватися газовими колонками та котлами за відсутності тяги", - говорить директор технічний ПАТ "Криворіжгаз" Анатолій Пономаренко.

На сьогодні споживачів газу Кривого Рогу та Криворізького району цілодобово обслуговує 11 бригад служби "104". Для забезпечення роботи аварійної служби газу, у зв’язку з зростанням вартості на паливо-мастильні на 23% та інші витратні матеріали, необхідні для локалізації та ліквідації аварійних ситуацій, обсяг фінансування служби АДС на даний момент потребує збільшення.

Витрати на утримання АДС у 2017 році склали близько 16 млн. гривень, а в 2018 році, враховуючи потреби аварійно-диспетчерської служби, компанії необхідно інвестувати майже 19 млн. грн. В діючому тарифі на розподіл газу передбачено тільки 71% від цієї суми.

Оптимізація та вдосконалення роботи АДС з метою екстреного реагування в цілодобовому режимі є одним з основних завдань у сфері забезпечення безаварійності і безперебійності газопостачання клієнтів ПАТ "Криворіжгаз".

Автомобілі служби "104" укомплектовані радіозв’язком, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. На сьогоднішній день системою GPS-навігації оснащені всі автомобілів служби "104", що дозволяє диспетчеру в режимі онлайн оперативно визначити місцезнаходження автомобіля, направити його на виклик найкоротшим шляхом, або, при необхідності, направити на допомогу додаткову бригаду.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ "Криворіжгаз" є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують майже 300 000 сімей і 900 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. ПАТ "Криворіжгаз" входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 65 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА