15:26 08.06.2018

ПАТ "Рівнегаз" провів тестування платформи добового балансування "Укртрансгазу"

2 хв читати

Впродовж останніх тижнів диспетчери ПАТ "Рівнегаз" проводили тестування інформаційної платформи, придбаної ПрАТ "Укртрансгаз". Вони направили оператору ГТС пропозиції, які дозволять налаштувати повноцінний обмін даними між оператором ГТС і оператором ГРМ.

Спеціалісти ПАТ "Рівнегаз" звертають увагу, що зараз частина інформації недоступна для перегляду диспетчерами операторів ГРМ. Не в повному обсязі відображаються перетоки газу між компаніями, перелік точок передачі. Обмежені доступи диспетчерів звужують оперативну картину споживання газу і не дозволяють провести повноцінне тестування та підготовку до добового балансування.

"Врівноваження попиту та пропозиції природного газу у газотранспортній системі забезпеччить стабільний рівень функціонвання газової системи в цілому. Тому налагодження повноцінної роботи та проведення тестування інформаційної платфоми TSO-IP Platform є запорукою успішного її впровадження з 1 серпня 2018 року" - каже Директор технічний ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

В ПАТ "Рівнегаз" вважають, що вирішення цих та низки технічних питань дасть можливість встановити повноцінний обмін інформацією між оператором ГТС і оператором ГРМ. Це зробить можливим запуск повноцінного функціонування платформи з 1 серпня 2018 року. Окрім ПАТ "Рівнегаз", ще 15 операторів ГРМ провели тестування інформаційної платформи ПрАТ "Укртарнсгаз".

Впровадження добового балансування ринку передбачене Кодексом газорозподільних систем і заплановане на 1 серпня 2018 року. Завдяки щоденному балансуванню споживачі зможуть закривати свій баланс кожного дня, а не очікувати завершення місяця, як це відбувається зараз. Це спростить обмін інформацією учасників ринку і забезпечить точний облік заявленого і реально відібраного газу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА