10:12 12.06.2018

ПАТ "Харківгаз" проведе комплексну діагностику 3,5 тис км. газових мереж

1 хв читати

Протягом 2018 року ПАТ "Харківгаз" проведе комплексну діагностику 3,5 тис. км газових мереж в області. На фінансування цих робіт необхідно спрямувати понад 3 млн. гривень. Через старіння газорозподільної системи, в порівнянні з минулим роком протяжність газопроводів, що потребують комплексного обстеження, збільшилась на 400 км. А отже, разом із старінням газопроводів щороку збільшується потреба в інвестуваннях в мережі.

 

Мешканцям Харківської області природний газ надходить 17 тис. км. газопроводів. Більше половини розподільних мереж експлуатується більше 25 років. Чим старший газопровід, тім більшій ризики его аварійності. Тому газопроводи віком понад 25 років - діагностуються раз в три роки, віком понад 40 років-раз на рік.

 

"Під час комплексної діагностики, за допомогою спеціальних високоточних приладів проводиться технічна оцінка стану газопроводу, вимірювання товщини стінки металу труби, ізоляції, визначається корозійний стан труби та корозійна активність грунту. Такі перевірки дозволяють визначити пошкодження на газових мережах, своєчасно усунути дефекти, попередити аварійні ситуації", - зазначив начальник лабораторії електрохімічного захисту газопроводів ПАТ "Харківгаз" Олег Пліско.

 

Найбільший обсяг робіт з комплексної діагностики газопроводів, їх обстежень, перевірок та обслуговування проводиться в літній період. Це дає змогу підготувати мережі до завантаженої роботи в опалювальному сезоні, уникнути незапланованих відключень газу споживачам під час холодів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА