12:41 14.06.2018

На Кінбурнській косі для гніздування рідкісних та зникаючих видів птахів збудовано штучний острів

1 хв читати

На території регіонального ландшафтного парку "Кінбурнська коса" завершено два етапи будівництва штучного острову площею 300 м² для гніздування рідкісних та зникаючих видів птахів.

"Миколаївщина підтримує урядові ініціативи та міжнародні програми зі збереження навколишнього середовища. Майже 150 тис. грн за рахунок обласного екологічного фонду в рамках обласної програми спрямовано на реалізацію важливого природоохоронного заходу задля збереження рідкісних видів птахів на території Кінбурнської коси. Дбаємо про мальовничу природу нашого краю", - прокоментував голова облдержадміністрації Олексій Савченко.

Острів збудовано рамках втілення природоохоронного заходу Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2018-2020 роки "Розробка та впровадження заходів зі збереження місць гніздування рідкісних і зникаючих птахів на водно-болотних угіддях міжнародного значення у межах об’єктів природно-заповідного фонду регіонального значення".

На штучному острові на озері Лопушне вже загніздилися і вивели пташенят чоботар, коловодник звичайний, кулик-довгоніг, крячок річковий, крижень – види, що перебувають під охороною міжнародних угод та конвенцій, частина яких занесена до Червоної книги України.

Діяльність зі збереження рідкісних та зникаючих видів птахів шляхом створення сприятливих умов для їх гніздування йде в контексті виконання положень Боннської та Бернської конвенцій, Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів, Директиви ЄС про захист диких птахів, що свідчить про актуальність цього проекту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА