14:53 15.06.2018

ПАТ "Чернівцігаз" проводить тестування платформи добового балансування "Укртрансгазу"

2 хв читати

З початку червня поточного року диспетчери ПАТ "Чернівцігаз" проводили тестування інформаційної платформи, придбаної ПрАТ "Укртрансгаз". За результатами тестування,  газовики із 16 газорозподільних компаній України направили ряд пропозиції оператору ГТС, які дозволять налаштувати повноцінний обмін даними.

 

Впровадження добового балансування ринку передбачене Кодексом газорозподільних систем і заплановане на 1 серпня 2018 року. Завдяки щоденному балансуванню споживачі зможуть закривати свій баланс щодня, а не очікувати завершення місяця, як це відбувається зараз. Це спростить обмін інформацією учасників ринку і забезпечить точний облік заявленого і реально відібраного природного газу.

 

Протягом кількох тижнів фахівці "Чернівцігазу" здійснювали тестування інформаційної платформи добового балансування, представленої ПрАТ "Укртрансгаз". За результатами тестування оператору ГТС (ПрАТ "Укртрансгаз") направлено пропозиції щодо розширення доступів на TSO-IP Platform.

 

Спеціалісти компанії звернули увагу, що зазначені перетоки газу між суміжними Операторами відображаються не в повному обсязі. Також значна частина інформації недоступна для перегляду диспетчерами газорозподільної компанії, що не дозволяє в повному обсязі провести повноцінне тестування.

 

"Добове балансування здійснюється з урахування показників споживання усіх постачальників та споживачів газу. У тестовому фунціоналі платформи, ми виявили певні недоліки. Всі зауваження щодо некоректної роботи були зафіксовані та направлені оператору ГТС для усунення. Після чого, ми продовжимо тестування інформаційної системи", - говорить технічний директор ПАТ "Чернівцігаз" Дмитро Кривко.

 

В "Чернівцігазі" вважають, що вирішення цих та низки технічних питань дасть можливість встановити повноцінний обмін інформацією між оператором ГТС та газорозподільними компаніями. Це зробить можливим запуск повноцінного функціонування платформи вже з 1 серпня 2018 року. Окрім ПАТ "Чернівцігаз", тестування інформаційної платформи ПрАТ "Укртарнсгаз" провели ще 15 операторів ГРМ.

 

ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство "Чернівцігаз" єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ "Чернівцігаз" експлуатує 8 788 тис. км. газопроводів. У 2017 році підприємство протранспортувало близько 377,4 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ "Чернівцігаз" є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА