13:35 20.06.2018

Втрата нормального слуху призводить до безлічі проблем

3 хв читати

Наслідки порушення слуху спричиняють людині масу незручностей. Приглухуватий відчуває труднощі у спілкуванні (особисто або за допомогою засобів зв'язку), наражається на небезпеку. Можна не зважати на такі проблеми, і це лише ускладнить ситуацію, а можна вжити заходів для вирішення проблеми. Під час змін у сприйнятті звуку мозок не отримує достовірної інформації. В результаті звуки зовнішнього середовища вловлюються частково або не вловлюються зовсім одним або кількома органами чуття. Врешті-решт це призведе до того, що людина перестане розуміти мову і забуде не тільки її звучання, а й інші звуки.

Складність і тривалість реабілітації з відновлення слуху прямо пропорційні часу, який минув з моменту зниження звукосприйняття. Що більше часу минуло, то меншою стає ймовірність компенсації слуху.

Центр слуху Беттертон надає допомогу тим, кого торкнулася ця проблема. Повернути слух можна тільки у спільній взаємодії.

Етап перший. Візит до слухопротезиста.

Насамперед необхідно відвідати, попередньо записавшись на прийом, дипломованого спеціаліста, за плечима якого чимало практики та відповідні сертифікати. Він дасть необхідні рекомендації для правильного вибору слухового апарату і його використання. Ви обираєте слуховий апарат у комфортному для вас ціновому діапазоні. Фахівці добирають його вже за іншими критеріями, які підходять саме вам. Технології дозволяють проводити різні мовні тести та налаштування слухового апарату за допомогою комп'ютера. Відвідати слухопротезиста бажано зі знайомими людьми. Слухові апарати нового покоління запрограмовані на розуміння і розбірливість мови. Гучність звучання тут не має значення. Тому розмова з людиною, мову якого ви вже знаєте, допоможе зробити правильний вибір.

Етап другий. Використання слухового протеза.

Реабілітація слуху – обов’язкова для відновлення навички розбірливості мови. На сьогодні виробники не залишають без уваги естетичну складову слухових апаратів. Вони стали набагато меншими, легшими, практично не помітними. Це стало можливим завдяки перенесенню блоку управління з самого апарата на пульт. Тепер набагато простіше перемкнути програму або відрегулювати інтенсивність звучання. Колір і дизайн корпусу моделі можна обрати на свій смак. Слухові апарати розраховані на тривале застосування. У разі зміни слуху, апарат перепрограмується під нові критерії, і використовується далі. Необхідність купувати новий відсутня.

Етап третій. Особливості звикання.

Купівлі та подальшої експлуатації слухового апарату недостатньо для повноцінної взаємодії з ним. Деякий час потрібно звикати до нього і до тих відчуттів, які він дає. Адже ви почуєте звуки, які були для вас недоступні. Якість налаштування слухового апарату залежить від перших вражень. І усіма можливостями, що дають сучасні апарати, нехтувати не можна. Для корекції слуху їх потрібно використовувати по максимуму. Обов'язково необхідно дотримуватися інструкції із застосування певної моделі. Якщо виникають складності у використанні або інші питання, звертайтеся до професіоналів, у яких ви придбали слуховий апарат. Головне, що потрібно прийняти, це те, що апарат не здатний відновити втрату слуху. Він лише допомагає сприймати звук тим ділянкам, на яких виникли порушення. Слуховий апарат налаштовують в тиші, де не заважають сторонні звуки. Відтворити ситуацію, де ви їдете в транспорті або працює якесь обладнання, просто неможливо. Тому вашим завданням на перший час використання апарату буде фіксування всіх відчуттів. На підставі подібних записів можливе коригування налаштувань апарата й отримання подальших рекомендацій від фахівців.

Центр слуху "Беттертон" надає професійну допомогу пацієнтам будь-якого віку, які зіткнулися з порушенням або втратою слуху та мовлення. Методи лікування, які ми використовуємо, за роки практики довели не тільки свою ефективність, а й максимальну безболісність і безпеку. Будь-які дослідження проводяться відповідно до міжнародних стандартів і правил. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА