07:00 21.06.2018

З початку року фахівці "Дніпропетровськгазу" виявили майже чотириста крадіжок газу

2 хв читати

За пять місяців цього року фахівці ПАТ "Дніпропетровськгазу" виявили 372 фактів крадіжок природного газу. Своїми діями споживачі завдали збитків державі на суму майже 5 млн. грн.

Щоб не платити або задля "економії" газу споживачі Дніпропетровщини вдаються до різноманітних махінацій: втручаються в роботу газового лічильника, щоб він "крутився" повільніше, "скручують" показники, організовують незаконні врізки в газопровід, а також самовільно підключають газове обладнання або ж відновлюють газопостачання.

Більшість порушень зафіксували  у великих містах і районах. Зокрема, в м. Кам’янське з початку року спеціалісти ПАТ "Дніпропетровськгаз" виявили 108 фактів крадіжки природного газу на суму майже 900 тис. грн. Найбільший штраф за незаконне втручання споживач "Дніпропетровськгаз" заплатив у розмірі 261499 грн.

 

"Порушники не лише завдають матеріальної шкоди державі, а й наражають на небезпеку себе і оточуючих. Найчастіше до махінацій вдаються споживачі сільських місцевостей, в кого велика опалювальна площа. Варто пам’ятати, що крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання. В результаті порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, окрім того за крадіжку газу передбачена кримінальна відповідальність", – наголосив директор комерційний ПАТ "Дніпроптетровськгаз" Віталій Косенко.

Після виявлення незаконних втручань більшість порушників визнає свою провину і сплачує за самовільний відбір газу передбачені законом штрафні санкції. Якщо ж людина не підтверджує своєї вини, питання стягнення збитків вирішується в судовому порядку. При цьому споживач-порушник має сплатити ще й судові витрати.

ПАТ "Дніпропетровськгаз" застерігає споживачів від таких вкрай небезпечних дій, аби крадіжка газу не стала фатальною. Якщо ж вам відомо про факти незаконного споживання просимо повідомити на гарячу лінію товариства за номером телефону (056) 78-70-104 за винагороду.  Анонімність гарантується.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують майже 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА