16:02 12.07.2018

Американська торговельна палата в Україні занепокоєна ситуацією із зупинкою постачання рідкого хлору та соляної кислоти

1 хв читати

У середині червня на Дніпропетровщині акціонерне товариство "Дніпроазот", що є виробником рідкого хлору і соляної кислоти, які використовують водоканали для знезараження питної води, припинило поставки та зупинило виробництво рідкого хлору.

Члени Американської торговельної палати в Україні глибоко стурбовані поточною ситуацією із зупинкою поставок рідкого хлору і соляної кислоти та потенційним впливом на систему водопостачання України, українську економіку та український народ.

У зв’язку з цим, Палата сподівається, що відповідні сторони знайдуть шляхи вирішення у короткостроковій перспективі, аби запобігти обмеженню водопостачання, що перешкоджає виробництву ряду компаній, які працюють в Україні. Кожен день простою для підприємств, що виробляють напої, ‒ це величезні бюджетні втрати та негативний сигнал для інвесторів.

На прикладі лише однієї компанії один тиждень простою виробництва призводить до недоотримання державою податків на додану вартість, податку на прибуток підприємств та акцизу на суму більше ніж 90 млн грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА