09:14 13.07.2018

Провідні забудовники використовують викрадене майно державного Укргазбанку

2 хв читати

Поки Господарський суд Києва за позовом державного Укргазбанку розглядає справу про спробу викрадення заставного майна – баштових кранів на суму 379 млн грн, забудовники не соромляться використовувати їх у будівництві, не дивлячись на накладений судовий арешт.

Зокрема, попри пряму незаконність використання арештованого судом заставного майна, згідно інформації Укргазбанку, баштові крани активно використовуються:  ХК "Київміськбуд", УДБК "Укрбуд", ТОВ "Мастербуд", ТОВ "БК Інтеграл Буд", ТОВ "Будгенконтракт", ТОВ "Будакс", ТОВ "КСМ Груп", ПАТ "БК Укрбуд", ТОВ "Будівельна компанія Девенстрой", ДП "Портал", ТОВ "КDD Інжиніринг", ПП "СтройСпецСервис", ТОВ "Укрстройсервис", ТОВ "Доміан", ТОВ "Київресурсбуд", ПрАТ "Енергополь-Україна, ТОВ "НБФ груп", ПАТ трест "Київміськбуд-1 ім. М.П. Загороднього".

Збитки державі були спричинені позичальником Олегом Яремчуком – генеральним директором ТОВ "Міжнародний центр торгівлі", яке у 2007-2008 роках уклало з Укргазбанком 7 кредитних договорів на загальну суму 128 млн грн, понад 3 млн дол. США та 95 тис. євро. Кошти були спрямовані на купівлю баштових кранів Potain. Однак, у 2011 році Олег Яремчук повністю припинив сплачувати заборгованість.

Після розгляду справи в судах протягом 2011-2013 роках, юристи банку довели неправомірність дій позичальника та отримали рішення суду про стягнення з компанії "Міжнародний центр торгівлі" заборгованості. Рішення суду були направлені до Державної виконавчої служби.

Однак, у липні 2013 року, виконавча служба оцінила та реалізувала баштові крани як запчастини та комплектуючі за значно заниженими цінами – лише 4,9 млн грн. Переможцем вказаних торгів стало ТОВ "Підйомні машини", власником якого також був власник "Міжнародного центру торгівлі" Олег Яремчук.

У прес-службі Укргазбанку підтвердили інформацію про судове засідання та наголосили, що дії виконавчої служби позбавили державний Укргазбанк права на продаж майна за ринковою вартістю. "Юристи Укргазбанку продовжують захищати права держави та очікують на розгляд справи про визнання недійсними прилюдних торгів по реалізації майна боржника як запчастини й комплектуючі та повернення майна у власність "Міжнародного центру торгівлі", - зазначили у прес-службі банку. 

Наразі господарський суд м. Києва розглядає справу про банкрутство ТОВ "Міжнародний центр торгівлі". Триває процедура розпорядження майном. Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 388 КК України порушено і щодо керівника Міжнародного центру торгівлі Олега Яремчука, якого підозрюють у незаконному відчуженні майна що перебуває у заставі Укргазбанку.

У рамках кримінального провадження слідчі встановлюють місцезнаходження всіх 35-ти заставних кранів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА