10:37 17.07.2018

ПАТ "Дніпрогаз" виконає комплексну діагностику понад 1 тис. км газопроводів

2 хв читати

У 2018 році спеціалісти ПАТ "Дніпрогаз" планують виконати комплексно-приладове обстеження (КПО) близько 1064 км газопроводів. З початку року спеціалістами служби КПО продіагностовано понад 451 км газопроводів, на яких виявлено 74 небезпечних ділянки.

При обстеженні понад 451 км газових мереж Дніпра та Дніпровського району фахівці служби КПО та діагностики газопроводів виявили 74 пошкодження ізоляційного покриття газопроводів та 11 витоків газу. Головне завдання фахівців даного підрозділу полягає у проведенні перевірок технічного стану газопроводів, які виконуються із визначеною періодичністю, та дозволяє суттєво скоротити втрати природного газу та забезпечити його безаварійний та безперебійний розподіл для клієнтів ПАТ "Дніпрогаз".

"Важливо розуміти, що навіть несуттєві пошкодження газових мереж не тільки призводять до втрат природного газу, але й можуть спричинити виникнення аварійних ситуацій, - розповідає технічний директор "Дніпрогазу" Юрій Безпрозваний. – Для своєчасного виявлення витоків газу фахівці підприємства оснащені лазерним течошукачем, газоіндикаторами, обладнанням для контролю стану ізолюючого покриття газопроводів без розриття ґрунту та іншими сучасними приладами".

У зв’язку з підготовкою до опалювального сезону 2018-2019 рр. протягом травня-листопада поточного року фахівці служби КПО обстежать майже 876 км газових мереж, що складає 16% від загальної протяжності газорозподільної системи Дніпра та Дніпровського району.

Підземні газопроводи, що експлуатуються понад 25 років, слід перевіряти кожні 3 роки. Газові мережі віком понад 40 років, яких на балансі компанії близько 1,5 тис. км, підлягають перевірці щороку. При виявленні проблемної ділянки фахівці служби КПО передають заявку до аварійно-диспетчерської служби, які виконують земляні роботи та усувають пошкодження. На відміну від надземних підземні газопроводи зберігаються краще, адже більш захищені від впливу зовнішнього середовища, однак потребують більш ретельного нагляду за їх технічним станом. 

У 2017 році при обстеженні близько 1,6 тис. км газопроводів було виявлено 221 ушкодження ізоляції. Всього на території ліцензійної діяльності ПАТ "Дніпрогаз" експлуатується близько 3 тис. км підземних сталевих газопроводів, що складає 55% від загальної протяжності газогонів міста.

Довідка:

Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпрогаз" є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ "Дніпрогаз" є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА