12:13 17.08.2018

Приріст кредитного портфеля клієнтів МСБ Ощадбанку з початку року перевищив 1 млрд. грн.

2 хв читати

З початку 2018 року кредитний портфель мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку зріс більш ніж на 1 млрд. грн. і становить понад 3,6 млрд. грн.

"Такий результат досягнуто завдяки запуску загальнонаціональної програми підтримки малого бізнесу "Будуй своє" наприкінці 2017 року. І це очікувані показники. Вони підтверджують своєчасність та ефективність активної роботи Ощадбанку з сегментом МСБ, адже за весь 2017 рік до запуску програми приріст кредитного портфеля клієнтів МСБ був удвічі меншим", – повідомив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

У рамках програми фінансування, крім енергоефективних кредитів для ОСББ та стандартної лінійки кредитів, банк пропонує спеціальну програму мікрокредитування, завдяки якій юридичні особи та фізичні особи – підприємці можуть отримати фінансування при більш лояльному підході до оцінки бізнесу та вимог до застави. Це простий кредит до 5 млн. грн. із швидким прийняттям рішення і спрощеним пакетом документів. Програму вже запущено в 12-ти областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Чернівецькій. До кінця року планується впровадити її на території всієї України.

Крім того, було адаптовано умови отримання овердрафту саме для клієнтів сегмента мікро- та малого бізнесу. В результаті кількість звернень таких клієнтів за овердрафтом у 2018 році зросла втричі порівняно з аналогічним періодом 2017 року. До кінця поточного року Ощадбанк планує охопити овердрафтами до 50% активних клієнтів цього сегмента.

Співпраця з агропромисловими підприємствами є пріоритетним для Ощадбанку напрямом. Банк пропонує як фермерським господарствам, так і великим агропідприємствам повну лінійку кредитних продуктів із привабливими умовами. Це кредити на поповнення оборотних коштів, на придбання транспорту, обладнання, на їх ремонт і реконструкцію. Ощадбанк має понад 50 партнерських угод, серед яких є програми з одними з найкращих умов кредитування на ринку, зокрема за ставкою від 0,1% річних.

Працюють програми з Німецько-українським фондом та Європейським інвестиційним банком на 220 млн. євро. Ці програми зокрема сприяють здешевленню кредитів для аграрних компаній з 16,9% до 12%.Також діє спільна з ЄБРР програма підтримки підприємництва, яка передбачає торгове фінансування.

Нагадуємо, в рейтингу "50 провідних банків України" від Financial Club крім звання провідного банку країни Ощадбанк посів друге місце в номінаціях "Кредити малому та середньому бізнесу" та "Овердрафти".

Прес-служба Ощадбанку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА