15:49 19.09.2018

Через низьку заробітну плату з ПАТ «Дніпрогаз» звільнилось близько 150 кваліфікованих спеціалістів

3 хв читати

З початку року через низький рівень заробітної плати з ПАТ «Дніпрогаз» звільнилось 147 працівників, що складає 10% від загальної кількості персоналу підприємства.

«Дніпрогаз» продовжує втрачати кваліфікованих спеціалістів. Впродовж поточного року з компанії звільнилось 147 фахівців. Таким чином, плинність кадрів сягнула 10%, в той час як звичайний показник не повинен перевищувати 5% від загальної чисельності персоналу.      

Середній рівень заробітної плати у ПАТ "Дніпрогаз" майже на 34% менший, ніж середня зарплатня у промисловому секторі Дніпропетровщини. Так, середня зарплата працівників компанії становить 7150 грн., в той час як середня оплата праці по промисловості області – близько 10,7 тис. грн. Через неконкурентну оплату праці кваліфікований персонал «Дніпрогазу» звільняється в пошуках більш оплачуваної роботи.

«На сьогоднішній день ми маємо гостру нестачу професійних кадрів, - говорить Голова правління ПАТ «Дніпрогаз» Світлана Пікінер. – Вакантними залишаються 468 робітничих професій, а це майже 33% від штату. Досвідчені та високопрофесійні спеціалісти йдуть, а молодь не бажає працювати за низьку зарплатню».

Грошові кошти на оплату праці фахівців газорозподільних підприємств закладені у тарифі на розподіл природного газу, який є складовою кінцевої ціни на газ для побутового споживача. Структуру тарифу та його розмір визначає та затверджує державний регулятор. При нинішній ціні газу для населення у розмірі 6,96 грн. за 1 кубометр тариф на розподіл для ПАТ «Дніпрогаз» становить лише 56 копійок. Затверджений тариф не переглядався регулятором з 2015 року. Проте розмір мінімальної заробітної плати за цей період переглядався вже двічі.

Для забезпечення безаварійного функціонування майже 5,5 тис. км розподільних газових мереж Дніпра та Дніпровського району потребуються спеціалісти високого рівня кваліфікації. Нині в компанії є низка вакантних посад. Найбільш затребувані з них - зварювальники, водії автотранспортних засобів, контролери газового господарства.

Вирішення проблеми відтоку кадрів з газової галузі криється у перерозподілі складових в існуючій ціні газу без її збільшення та перегляді тарифів на розподіл для Операторів ГРМ. Профспілкова організація ПАТ "Дніпрогаз" вкотре звертається до Уряду та НКРЕКП з метою збільшення тарифу на розподіл природного газу та підвищення заробітних плат газовиків до конкурентного рівня. У разі ігнорування вимог профспілок працівники газової галузі готові розпочати акції протесту, що ставить під загрозу своєчасний початок опалювального сезону 2018-2019 років.

Довідка:

Основною сферою діяльності ПАТ «Дніпрогаз» є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА