13:22 20.09.2018

ПАТ "Вінницягаз" з початку року встановлено більше 1800 індивідуальних лічильників

2 хв читати

ПАТ "Вінницягаз" в поточному році встановило 1801 індивідуальний газовий лічильник на загальну суму 3,1 млн. грн. До кінця року компанія планує встановити ще близько тисячі приладів обліку газу побутовим споживачам. 

В 2017 році було встановлено 1 623 побутових лічильники. В цьому році прилади обліку встановлюються за рахунок інвестпрограми минулого року. План розвитку підприємства на 2018 рік наразі знаходиться на розгляді державного регулятора.

Впродовж останніх років є численні випадки відмови від встановлення побутових лічильників газу. Це пояснюється небажанням споживачів сплачувати за фактично спожитий енергоресурс та економно його використовувати. Споживачі, які відмовились від встановлення лічильників газу, за рахунок Оператора ГРМ, переведені на граничні норми, відповідно до чинного в Україні законодавства.

"Для побутових споживачів законом передбачена можливість самостійного забезпечення встановлення індивідуальних лічильників з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за тарифом на розподіл природного газу. Однак, порядок і розміри такої компенсації законодавством не встановлені, а тому не можуть бути застосовані на практиці", - роз’яснює головний інженер ПАТ "Вінницягаз" Михайло Дзіміна.

Згідно Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" встановлення індивідуальних лічильників для споживачів, які використовують газ для приготування їжі, має бути завершене до 1 січня 2021 року. Однак НКРЕКП досі не переглянула діючий тариф Вінницягаз, і не передбачила коштів на 100%-е забезпечення лічильниками побутових споживачів.

Основною сферою діяльності ПАТ "Вінницягаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінничини становить 54 %. Природний газ отримують 448 451 сім’я і майже 6074 підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять  821 494,340 тис. кубометрів природного газу на рік. ПАТ "Вінницягаз" входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2017 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 73 мільйони гривень.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА