15:18 10.10.2018

Вінничанин-паралімпієць Олександр Казік представить Україну на Чемпіонаті світу в Канаді в лютому 2019 року

3 хв читати

 

З метою допомоги і сприяння спортсмену у підготовці до змагань, за кошти обласного бюджету, придбано спеціальний велотренажер, який відповідає всім вимогам і параметрам для проведення повноцінних тренувань.

Нагадаємо, що Олександр Казік двічі срібний призер ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року з біатлону та лижних перегонів (Пхьончхан, Республіка Корея), призер етапів Кубку світу.

Передали тренажер у вівторок, 9 жовтня, у місті Бар, куди завітали заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк спільно із начальником управління фізичної культури і спорту ОДА Сергієм Чернявським.

«Цей спортсмен свого часу на параолімпійських іграх здобув 2 медалі в індивідуальному та в командному заліку. Його прагнення до перемоги ми маємо брати за приклад. Завдяки унікальній системі тренування тренера, ми маємо такий гарний результат. Завтра вони знову їдуть на збори, а сьогодні ми мали можливість передати Олександрові велотренажер, який розрахований на його вагу й повністю адаптований для подачі звукових сигналів, обрахування пульсу та іншого, щоб він міг вдосконалювати свої можливості і тренуватися в домашніх умовах», - зауважив в ході зустрічі із спортсменом Олександр Крученюк.

Як розповів Олександр Казік велотренажер допомагає тримати в тонусі ті групи м’язів ніг, які задіяні в лижному спорті: «Найретельніше треба готуватися до зимових зборів, щоб видати максимально високий результат. Завдяки допомозі обласної влади на даний момент з інвентаря ми маємо все необхідне для досягнення позитивного результату в спорті. Із найближчих серйозних змагань, до яких ми готуємося - Чемпіонат світу в Канаді, який відбудеться в лютому 2019 року».

В свою чергу, тренер Олександра Казіка, Марцин Кучерявий, розповів, що окрім тренування на лижах та лижероллерах, є необхідність проводити тренування, які направлені на відновлення спортсмена після зборів. Для цього і використовуватимуть новий тренажер, адже він розробляє ті ж групи м’язів, які задіяні під час бігу на лижах. Крім того, спортсмен матиме змогу проводити тренування самостійно та вдома, адже через вади зору, Олександр потребує постійної допомоги та супроводу тренера.

«Область планує підтримувати параолімпійський спорт: ми розробили певну схему розвитку і розпочали ремонт приміщення спорткомплексу «Здоров’я», який доступний для людей з інвалідністю. Там тренуватимуться спортсмени різних рівнів, що дасть можливість виявляти їх потенціал та кваліфіковано готувати до змагань. Ще одне питання, пов’язане з залученням спортсменів з інших областей для створення умов конкуренції, щоб вінничани могли вдосконалювати свої навички на своєму стадіоні, але тренуючись разом зі спортсменами з інших областей, а в подальшому – й з інших держав. В свою чергу, згідно з потребами і відповідно до заявок на спортивний інвентар і обладнання, за рахунок державного бюджету, спортсменів максимально забезпечують всім необхідним для повноцінної підготовки», - наголосив Олександр Крученюк.

Варто зазначити, що в місті Бар, за підтримки обласної та районної влади, збудували спортивний комплекс, який залучає до змагань команди з Дніпра, Харкова та інших міст України. Завдяки цьому Барський район має можливість стати «спортивною Меккою» Вінниччини. Як зауважив Олександр Крученюк, в інших районах області також планується відкриття подібних шкіл. Крім того, Урядом виділені кошти на будівництво 19 футбольних полів, і на наступний рік при Вінницькому педагогічному коледжі, при залученні коштів Державного фонду регіонального розвитку, реалізується проект повномасштабного футбольного поля для проведення змагань з учасниками з інших областей і, навіть, з інших держав.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА