13:21 11.10.2018

Харківські газові мережі готові до опалювального сезону

2 хв читати

Харківміськгаз в рамках підготовки до опалювального сезону провів обстеження близько 900 км газових мереж та реконструював близько кілометра газопроводів.

Так, за допомогою сучасних приладів і технологій було обстежено понад 880 км підземних газопроводів на герметичність, стан захисного покриття. Крім того було виконано ряд регламентних робіт таких, як технічні огляди, технічне обстеження та обслуговування, поточні ремонти елементів систем газопостачання. Також реконструйовано 0,3 км газопроводів, капітально відремонтовано 0,24 км газопроводів.

"Кожного року підприємство стикається з проблемою зношеності газопроводів, вони стають старішими, в місті Харкові понад 45 % газопроводів яким більше ніж 40 років. І саме ці газопроводи потребують першочергового ремонту та заміни, але в рамках діючого на цей час тарифу на транспортування природного газу не дозволяє в повному обсязі замінити всі системи газопостачання міста, – говорить технічний директор ПАТ "Харківміськгаз" Яна Шувалова.

ПАТ "Харківміськгаз" не одноразово проводив відкриті обговорення щодо перегляду тарифу для збільшення джерел фінансування по Плану розвитку газорозподільного підприємства. 

План розвитку газорозподільного підприємства ПАТ "Харківміськгаз" на 2018-2027 рр. був схвалений на робочій нараді НКРЕКП 18.09.2018 року, але поки ще не затверджений. На перший рік до Плану розвитку газорозподільного підприємства були включені заходи з реконструкції газопроводів 0,3 км. замість 1,3 км., капітальний ремонт газопроводів 0,09 км., капітальний ремонт відключаючих пристроїв 8 шт, реконструкція ШГРП 5 шт та реконструкція об’єктів електрохімічного захисту 8 шт.

Кожного року ПАТ "Харківміськгаз" ретельно готує газові мережі та споруди до опалювального сезону. Підготовка систем газопостачання до роботи в осінньо-зимовий період є пріоритетним напрямком у забезпеченні надійної і безпечної експлуатації газового господарства.

Фахівцями ПАТ "Харківміськгаз" постійно проводиться технічне обстеження газопроводів, в т.ч. комплексне приладове обстеження що дозволяє своєчасно знайти порушення щільності та якості ізоляції, визначити і попередити витік газу, і, таким чином, підвищити надійність систем газопостачання міста.

ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує безперебійну і безаварійну роботу понад 5 тис. км. розподільних газопроводів, 3 тис. газорозподільних пунктів, 1 тис. об'єктів хімзахисту та обслуговує понад 500 тис. споживачів.

Довідка. ПАТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільчих, ввідних,  внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,4 мільярдів кубічних метрів. ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодіньта понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА