17:20 11.10.2018

На Вінниччині урочисто відкрито чемпіонат України зі стрільби кульової «Кубок Поділля»

2 хв читати

10 жовтня у Вінниці відбулось урочисте відкриття чемпіонату України зі стрільби кульової «Кубок Поділля» серед спортсменів 1998 р. н. та молодших (гвинтівка, пістолет, рухома мішень), меморіал пам’яті ЗМС Бориса Мельника -срібного призера Олімпійських ігор 1972 р. в м. Мюнхен.

В урочистостях взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА(ЗМС, дворазовий чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту) Сергій Чернявський, віце-президент федерації стрільби України, головний тренер національної збірної команди України зі стрільби кульової Олександр Камінський, голова обласного відділення НОК України (ЗМС, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор з плавання) Павло Хникін, державний тренер України зі стрільби кульової Андрій Петросюк, тренери спортсмени, представники ЗМІ.

У вітальному слові до учасників змагань Олександр Крученюк зазначив: «Мені дуже приємно, що Чемпіонат України зі стрільби кульової проходить саме у нас на Вінниччині. Надзвичайно приємно і те, що в цьому чемпіонаті у якості гостей  беруть участь  представники наших братніх  держав: Молдови і Вірменії. Це один із найпріоритетніших видів спорту, який потребує складних координаційних навиків. Якщо інші спортсмени виходять на поєдинок зі своїм суперником, то ви виходите на двобій із особливим партнером – із самим собою. Тож бажаю кожному нових здобутків та перемог».

До учасників  чемпіонату із наставницьким словом  звернувся державний тренер України зі стрільби кульової  Андрій Петросюк : «Нинішній чемпіонат зібрав понад 300 спортсменів, і це вже є велика перемога, зважаючи на ситуацію в нашій країні. Бажаю всім  учасникам дійти результатів того, чиїм іменем названо ці змагання – Бориса Мельника. У Мюнхені золотими літерами прописане  його ім’я як призера Олімпійських ігор. Частину свого життя чемпіон провів на Вінниччині, присвятивши себе стрільбі. Вам є на кого рівнятись!».

На знак гостинності усім командам були вручені запашні короваї на вишитих рушниках та презентовані яскраві патріотичні номери художньої самодіяльності. Упродовж п’яти днів – з 10 до 15 жовтня на території  Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського змагатимуться 300 спортсменів збірних команд із 15 регіонів України: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Київської,Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Харківської , Херсонської, Хмельницької, Чернігівської,Вінницької областей та м. Києва. В чемпіонаті також візьмуть участь гості з Молдови та Вірменії.

Варто зазначити,що стрільба кульова культивується у 20 регіонах нашої держави. Цей перспективний вид спорту постійно зростає і оновлюється, а чемпіонат України зі стрільби кульової «Кубок Поділля» пам’яті ЗМС Бориса Мельника вважається дуже престижним. Тож усі команди проводили  ціленаправлену підготовку до цих відповідальних змагань та гідно демонструватимуть свою майстерність.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА