16:22 18.10.2018

Три теплопостачальні компанії досі без номінацій на газ - ПАТ "Житомиргаз"

2 хв читати

Із 26 теплопостачальних організацій Житомирщини три теплові компанії не отримали від свого постачальника – НАК «Нафтогаз України» - номінацій газу. Це означає, що  для десятків тисяч споживачів може вчасно не розпочатися опалювальний сезон.

 

Номінації на газ не виділені ОСББ "Перший Фабричний-5"; КП "Іршанське комунальне підприємство" Іршанської селищної ради; ТОВ "МАЛИН ЕНЕРГОІНВЕСТ", м. Малин. Зараз Нафтогаз призначений єдиним постачальником газу для ТКЕ за встановленою урядом ціною і лише він як постачальник має визначати кому з тепловиків включати газ а кому ні.

 

Однак, станом на 17 жовтня ПАТ «Житомиргаз» не отримало будь-яких повідомлень від НАКу та його дочірнього підприємства АТ «Укртрансгаз» щодо перелічених споживачів та їх статусу (стану укладання договору на постачання та підтвердження планових обсягів споживання газу). Це означає, що газорозподільна компанія не має юридичних підстав розподіляти таким підприємствам газ.

 

«Ситуація в цьому році доволі неординарна і дещо критична. Станом на сьогодні три підприємства, а це близько 20 тисяч споживачів – отримувачів тепла Житомирщини, не зможуть вчасно розпочати опалювальний сезон. В квартирах відсутнє тепло» - говорить директор технічний Сергій Колесник.

 

Усі інші теплопостачальні підприємства мали номінації (заявки на отримання обсягу газу) лише на 17 днів жовтня. Тому з 18 жовтня 2018 року всі теплопостачальні підприємства та дахові котельні області в добровільному порядку припинили споживання газу.

 

«Наразі постачальник природного газу із спеціальними обов'язками для теплопостачальних підприємств єдиний:  це -  НАК  Нафтогаз України. Договір постачання між споживачем та постачальником діє до 27 жовтня в силу останньої постанови Кабміну від 17 числа. Проте нових лімітів природного газу для теплопостачальних організацій станом на сьогодні не затверджено досі», - зазначає директор комерційний ПАТ "Житомиргаз" Лариса Продоус.

 

Тож, якщо теплопостачальні компанії не домовляться з НАК, підприємства не отримають необхідних обсягів блакитного палива та не зможуть забезпечити роботу котелень. Про це ПАТ «Житомиргаз» неодноразово попереджало тепловиків, органи місцевого самоврядування та зверталося з проханням врегулювати відносини з постачальником газу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА