18:06 18.10.2018

В розвиток віддалених районів Київщини вкладуть 4 млрд. грн. - Енергоатом

2 хв читати

Майже 4 мільярди гривень отримає Поліський та Іванківський райони Київської області, а також місто атомників Славутич на розвиток соціальної інфраструктури протягом найближчих кількох років. Це 10% від вартості будівництва Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива, яке реалізує НАЕК "Енергоатом" у зоні відчуження.

"Саме ця територія нашої держави здатна почати поштовх до відновлення, до розквіту усієї держави. І саме, можливо, завдяки цьому проекту та цим коштам, ми можемо давати чіткий прогноз, що відновлення Київщини та України, можливо, почнеться саме завдяки реалізації системної стратегії, а не просто витрати коштів на якісь імпульсивні проекти", - говорить голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган.

На сьогодні в регіоні розміщення сховища, вже акумульовано понад 100 мільйонів гривень на розвиток регіону. Соціальні проекти стануть невід’ємною частиною великого проекту будівництва сховища.

"Головна мета – енергетична безпека України. З його реалізацією Україна позбудеться останнього важелю монопольного впливу на нас, чи монопольної залежності від країни-агресора. З 2020 року ми не будемо вже вивозити наше відпрацьоване ядерне паливо до радіо-хімічних комбінатів РФ. Ми будемо зберігати у себе. Цей проект спрямований на перспективу в майбутнє", - відзначив президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.

Перші соціальні об’єкти у регіоні будівництва Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива планується звести вже наступного року. Вони покликані не лише забезпечити соціальні потреби міст та селищ, а й генеруватимуть додатковий дохід в місцеві бюджети.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА