12:48 09.11.2018

Як державні органи зірвали опалювальний сезон у Новояворівську та Новому Роздолі

3 хв читати

6 листопада 2018 року в м.Києві в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулась прес-конференція, присвячена обговоренню питання рейдерського захоплення Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ та наслідків катастрофічної ситуації зі зривом опалювального сезону у Львівській області. У заході взяли участь представники трудового колективу ТЕЦ, технічний директор ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" Тістик Володимир Олексійович,  директор ТОВ "НВП "Енергія-Новояворівськ" Гнатуш Андрій Романович, директор ТОВ "Енергія-Новий Розділ" Коза Євген Болиславович, а також адвокати Адвокатського об’єднання "АФ"АКТІО" В’ячеслав Червінський та Святослав Кравець, які здійснюють правовий супровід цього питання як в судових органах, так і у взаєминах з органами державної влади.

Учасники прес-конференції впевнені, що внаслідок недбалих дій службових осіб НКРЕКП, АРМА, детектива НАБУ та нових управителів ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі (Львівщина) початок опалювального сезону зірвано. Тендерний комітет АРМА обрав управителя в порушення законодавства про державні публічні закупівлі, фактично в не конкурсу. В подальшому з’ясувалось, що управитель приватне підприємство, яке не мало ліцензій, кваліфікованого штату працівників, здатних працювати на ТЕЦ, відсутній досвід управління. Це призвело до зриву опалювального сезону та невиправданої втрати часу на подальше отримання ліцензій, дозволів, пошуку працівників. По даному факту спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службових обов’язків службовими особами АРМА.

   Ефективне управління арештованими активами не відбувається, натомість в ЗМІ маніпулюють розповідями про винуватість олігархів. Однак ніхто не розповідає правду про неготовність ТЕЦ до опалювального сезону з вини детектива НАБУ та представників АРМА. Власники ТЕЦ вимушені були звернутися до Національної поліції із заявою про рейдерське захоплення майна підприємства, що не є арештованим та не передано в управління АРМА. Також за заявами представників власників відкриті кримінальні провадження проти співробітників АРМА (Агенство з розшуку та менеджменту активів).

Наразі, за словами експертів, ситуація погіршується тим, що довготривале зупинення ТЕЦ призведе до катастрофічних наслідків через природне руйнування теплових централізованих систем, що може завдати невиправданої шкоди регіону. В найближчі дні в разі зниження температури повітря, в природний спосіб також будуть непоправно знищені комунікації, відновлення яких потребуватиме декілька років.

В свою чергу адвокати наголошують на тому, що ситуація зі зривом забезпечення ТЕЦ опалення населення та забезпечення гарячою водою знаходить у прямому причинно-наслідковому зв’язку з діями державних органів.

Так, однією з причин є неналежне виконання свої службових обов’язків старшим детективом НАБУ Івановим О.В., який здійснюючи досудове розслідування кримінального провадження № 22016000000000243 від 22.06.2016р.  необгрунтовано в супереч вимог кримінального процесуального закону виніс постанову про визнання речовими доказами, як знаряддя вчинення кримінального правопорушення неправомірно визнав частину рухомого і нерухомого майна, як єдиний майновий комплекс, належний ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія-Новий Розділ" з підстав застосування положень  ст.191 Цивільного Кодексу України, що визначає загальні поняття про підприємство, як єдиний майновий комплекс. По даному факту детективами внутрішньої безпеки НАБУ розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службових обов’язків детективом).

Крім того, 17.10.2018р. службові особи АРМА, перевищуючи свої службові повноваження, використовуючи службове становище за участі сумнівного переможця управителя ПП "ГАРАНТ ЕНЕРГО М" здійснили силове захоплення всього майна Новояворівської ТЕЦ, а 22.10.2018р. здійснили силове захоплення всього майна Новороздільської ТЕЦ.

Усім цим діям буде надана належна правова оцінка в судовому порядку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА