16:21 13.11.2018

Unicheck Україна  об’єднує наукову спільноту у боротьбі з плагіатом

4 хв читати

Unicheck Україна започатковує акцію #СтопПлагіат та закликає представників освіти долучитися до заклику щодо дотримання принципів академічної доброчесності.  Про старт акції було заявлено 13 листопада на прес-конференції на тему: ““Практичні кейси впровадження академічної доброчесності в українських закладах освіти та Старт акції, де серед запрошених гостей у якості спікерів виступили: заступник Міністра освіти та науки України Юрій Рашкевич, Голова Unicheck Україна Андрій Сідляренко та координатор Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP) Тарас Тимочко.

“Академічна доброчесність - це етичні норми і регламентні норми, які мають впливати на якість освіти та довіру до результатів наукових досліджень. Ми переконані, що коли Єдиним голосом всі представники освітньої спільноти будуть говорити, що академічна доброчесність це запорука якісної освіти - це вплине на розуміння людей. Ми закликаємо всі освітні заклади долучитися до акції #СтопПлагіат” , - заявив Голова Unicheck Україна Андрій Сідляренко  та додав, що роботи перевірені сервісом Unicheck з локалізацією в Україні мають приблизно 37-38% текстових збігів в роботі.

Акція #СтопПлагіат - це OneVoice представників освіти, зокрема ректорів та проректорів закладів вищої освіти України, котрі говорять про те, як  плагіат впливає на якість освіти та чому важливо дотримуватись принципів академічної доброчесності при написанні наукових робіт.  На сьогодні до акції вже доєдналися понад 20 провідних ЗВО України.

Водночас заступник Міністра освіти та науки України Юрій Рашкевич зазначив, що всі університети та наукові установи в Україні  мають можливість підписати угоди компаніями, що надають послуги перевірки тексту на наявність запозичених частин тексту і забезпечити своїм аспірантам і докторантам перевірку дисертаційних робіт на плагіат.

“Група експерті розробила широкі рекомендації, які можуть бути використані як модулі для навчання, як основа спецкурсів по академічному письму і зараз ми дискутуємо на тему, як перейти на інший рівень відстежування академічної доброчесності - на рівень більш глибокого аналізу наукового змісту роботу. Проблема плагіату - це одна із ключових проблем, яка стосується якості наукових досліджень та якості дисертаційних робіт”, - зазначив Юрій Рашкевич.

Координатор Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP) Тарас Тимочко  також закликав представників освіти об’єднатися у питанні дотримання принципів академічної доброчесності.

Останнім часом все більше досить гучних випадків пов’язаних із плагіатом і може скластися враження, що ситуація погіршилася, але я вважаю, що це лише свідчить, що збільшилась кількість небайдужих людей. І ми хотіли б закликати небайдужих людей об’єднатися під одним голосом в акції #СтопПлагіат і спільно шукати розв'язання цієї проблеми. Ми зі свого боку… намагаємося проводити певні просвітницькі роботи щодо академічної доброчесності і дуже послідовно тут  є акція #CтопПлагіат”, - додав він.

Довідка:  Unicheck - онлайн-сервіс пошуку плагіату, який перевіряє текстові документи на наявність запозичених частин тексту з відкритих джерел в Інтернеті чи внутрішньої бази документів користувача. Сервіс може застосовуватися як для індивідуального використання — студентами, журналістами, письменниками, публіцистами, вчителями — так і для корпоративного використання в школах, коледжах, закладах вищої освіти, видавництвах, рекламних агентствах та ін.

На сьогодні число користувачів сервісу становить  близько 1,5 млн у всьому світі. Сервіс пошуку плагіату  Unicheck вже успішно використовують понад 100 українських та 500 іноземних навчальних закладів.  Сервіс може працювати з текстами на 22 мовах у різних форматах, для перевірки однієї сторінки тексту Unicheck необхідно до 20 секунд, а працювати в ньому можна паралельно всім користувачам навчального закладу.

На початку квітня 2018 року ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck)  та  Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум,  згідно до якого українські ЗВО отримали можливість найближчі 7 років безкоштовно використовувати надсучасний сервіс перевірки  дисертаційних робіт на плагіат. В рамках дії меморандуму передбачається сприяння та підтримка у підготовці навчальних та просвітницьких матеріалів у сфері академічної доброчесності.

Також ТОВ “Антиплагіат” активно співпрацює з Американськими Радами з міжнародної освіти (Проект сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project – SAIUP). Головною метою спільної діяльності є створення широкої суспільної підтримки принципів академічної доброчесності, пояснення їх важливості для розвитку освіти та суспільства всім учасникам академічного процесу – студентам, батькам, викладачам та адміністраціям університетів.

За додатковою інформацією звертатися до:

Pr-менеджер Unicheck Україна Юлія Вакулко

Mobile:+380972422068
E-mail: [email protected]

www.unicheck.com

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА