11:27 16.11.2018

ПАТ "Вінницягаз" за 10 місяців розподілено 561,5 млн м. куб газу

2 хв читати

За десять місяців поточного року ПАТ "Вінницягаз" розподілено споживачам майже 561,5 млн м. куб. природного газу. Це на 3,5 % менше, ніж за відповідний період минулого року.

Ця тенденція спостерігається вже другий рік поспіль. Основна причина – зменшення споживання газу побутовими споживачами. Цього року використання газу населенням зменшилось на 7 %. Так само бюджетні організації використали на 100 тис куб. м менше газу, використавши 10,5 млн куб. м.

Зростання споживання газу спостерігається в промисловості та релігійних організаціях. Їх показники сягнули 121,6 млн м куб. та 352,6 тис. м куб. відповідно. Майже на 3 % збільшили споживання газу виробники теплової енергії.

Надходження коштів від надання послуг з розподілу газу залежить від розподілених об’ємів енергоресурсу. З року в рік обсяги споживання блакитного палива в регіоні зменшуються, відповідно зменшуються й надходження за надані послуги.

"З 1 листопада 2018 р. Кабінетом Міністрів України підвищено ціну на природний газ, однак, складова газорозподільних компаній у вартості газу залишилась незмінною. ПАТ "Вінницягаз", як і раніше, отримує лише 69 копійок від розподілу 1 м.куб. палива. Даний тариф залишається незмінним з 2015 року", - пояснює технічний директор ПАТ "Вінницягаз" Володимир Білаш.

Ситуацію ускладнює заборгованість перед підприємством за надані споживачам послуги розподілу газу, що на кінець жовтня поточного року сягнула понад 3 млн. грн. З них 97 % боргують підприємства – виробники теплової енергії. Решту –бюджетні організації та комунально-побутові підприємства.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ "Вінницягаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінниччини становить 54 %. Природний газ отримують 450 тис. сімей і майже 4,8 тис. підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять  821 494,340 тис. кубометрів природного газу на рік. ПАТ "Вінницягаз" входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2017 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 73 мільйони гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА