13:05 26.11.2018

Єврочиновників просять перевірити заборону НКРЕКП обліковувати газ за європейськими стандартами

1 хв читати

Асоціація газового ринку звернулась до Європейського енергетичного співтовариства з пропозицією почати розслідування щодо останніх рішень НКРЕКП. 23 листопада Регулятор заборонив операторам ГРМ приводити об’єм спожитого природного газу до стандартних умов.

Асоціація звернулась до Енергоспвітовариства з пропозицією провести розслідування дій НКРЕКП. В АГРУ вважають, що заборона на приведення обсягів спожитого газу до стандартних умов спотворює економічну конкуренцію та суперечить лібералізації ринку газу в сегменті побутових споживачів.

"Рішення Регулятора вважаємо дискримінаційним, протиправним і популістським. НКРЕКП такими діями свідомо гальмує реформування ринку газу, унеможливлює запровадження єдиних і прозорих правил, спотворює об'єктивність розрахунків за газ і намагається дискримінувати і знищити газорозподільний бізнес", - говорить Денис Сенектутов, голова Асоціації.

Асоціація також вважає, що дії НКРЕКП є політично мотивованими і продиктовані передвиборчою політичною кон’юнктурою. Напередодні виборів влада згортає всі надбання реформ, проведених з 2015 року на ринку газу, а державний регулятор стає заручником намагань окремих політиків встановити повний контроль над всіма сегментами газового ринку.

До того ж заборона Регулятора протирічить логіці побудови відкритого та конкурентного ринку, а рішення НКРЕКП носять суперечливий характер, призводять до дискримінації газорозподільних підприємств і віддаляють Україну від наближення до високих стандартів Енергетичного співтовариства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА