10:30 10.12.2018

НКРЕКП затвердила інвестиційну програму ПАТ "Дніпропетровськгаз" на поточний рік

2 хв читати

13 листопада Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила обсяг інвестицій ПАТ "Дніпропетровськгаз" на поточний рік. Найбільшими статтями витрат – є мережі та індивідуальні лічильники. Загалом на інвестпрограму виділено 48,05 млн. гривень, що в п’ять разів менше реальних потреб.

 

В цьому році "Дніпропетровськгаз" встановить 13 716 тис індивідуальних  лічильників на що буде направлено 27,23 млн. гривень. Станом на кінець листопада в області налічувалось близько 25,9 тис домогосподарств без обліку газу.

 

Згідно з постановою НКРЕКП, ПАТ "Дніпропетровськгаз" проведе заміну 3 км газопроводів.

 

"Більше ніж 2,1 тисяч кілометрів газових мереж в Дніпропетровській області потребують заміни. Вони повністю вичерпали свій ресурс, адже експлуатуються понад 40 років. Щоб провести необхідну модернізацію тільки газорозподільних мереж, нам необхідно інвестувати понад 929 млн грн", - розповідає директор технічний ПАТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін.

 

Також компанія виконає реконструкцію 69 пунктів редукування газу, що вже вичерпали строк експлуатації, на суму 8,7 млн грн, заміну 1124 комбінованих будинкових регуляторів тиску на суму 2,8 млн. грн., ще 4,83 млн грн скерують на капітальний ремонт 64 спроруд електрохімічного захисту.

 

Ще на початку року "Дніпропетровськгаз" мав намір збільшити інвестиції в газові мережі, подавши на розгляд НКРЕКП план розвитку на поточний рік на суму 250,1 млн грн. Однак тариф на розподіл "Дніпропетровськгазу" так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливило збільшення фінансування. Навіть після зростання ціни газу з 1 листопада, тариф облгазу не підвищили. Компанія продовжує отримувати ті ж самі 70 коп. з одного розподіленого кубометра газу.

 

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА