14:39 13.12.2018

"Маєток Святого Миколая": свято таки буде

2 хв читати

Завдяки активній підтримці громадських організацій, твердій позиції Мінприроди та чіткій роботі колективу НПП "Гуцульщина" рекреаційна установа "Маєток Святого Миколая" працює стабільно, досягнуто домовленості з усіма сторонами щодо проведення святкування Дня Святого Миколая та приурочених до нього заходів на території Маєтку.

"Гуцульщина" – національний природний парк, створений для збереження найцінніших природних куточків південно-східної частини Українських Карпат. Ще одне завдання парку -- забезпечення рекреаційних потреб громадян. Третя важлива задача -- ведення традиційних видів господарської діяльності (зокрема лісового господарства) на дозволених ділянках найбільш дружнім до природи способом.

Одним із символів "Гуцульщини" є "Садиба Святого Миколая". Це рекреаційний комплекс, який є штатним підрозділом Парку, розташований на території Парку і майно якого є частиною державного майна з відповідними реєстраційними номерами у державних реєстрах.

У відповідності до ст. 4, 7 Закону України "Про природно-заповідний фонд України", землі та інші природні ресурси, надані національним природним паркам, є власністю Українського народу; межі територій та об'єктів ПЗФ встановлюються в натурі відповідно до законодавства. До встановлення меж територій та об'єктів ПЗФ в натурі їх межі визначаються відповідно до проектів створення територій та об'єктів ПЗФ.

Проте, група осіб не визнає цих прав і повноважень, не зважає на Укази Президента та інші нормативні документи, які визначають функціонування Парку та його статус. Це кілька мешканців с. Пістинь, частина з яких є депутатами сільради, частина – працівниками Кутського державного лісгоспу (підпорядкований Державному агентству лісових ресурсів). Ці громадяни регулярно здійснюють спроби рейдерських захоплень майна та території парку, що зафіксовано у протоколах, складених поліцією та охороною Парку, заявах до прокуратури тощо.

У протиріччя Указам Президента та постановам Кабінету Міністрів депутати Пістинської сільради ухвалюють рішення про передачу майна Парку на баланс сільради та про приєднання території парку до території сільради.

Парк та Міністерство екології та природних ресурсів вживають заходи щодо захисту державного майна та цілісності території парку, а також для того, щоб Садиба Святого Миколая повноцінно функціонувала і щоб діти могли відвідати це місце у День Святого Миколая та інші дні.

Громадські природоохоронні організації сподіваються на активну участь у захисті інтересів держави у цьому питанні також Національної поліції, Прокуратури, Міністерства юстиції, Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківської державної адміністрації, Косівської районної ради та Косівської районної державної адміністрації. 

ЕкоПраво-Київ

Додаткова інформація: [email protected],  (067) 320-47-71 - Олег Листопад

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА