11:55 14.12.2018

Аварійно диспетчерська служба "Харківміськгазу" за 11 місяців прийняла більше 50 тис. викликів

2 хв читати

За 11 місяців 2018 року аварійна служба ПАТ "Харківміськгаз" прийняла понад 50 тис. дзвінків від споживачів природного газу, з яких майже 14 тис. - про витік газу. В ході виконання цих заявок бригадами АДС ліквідовано понад 12. тис. витоків газу. В середньому за добу екстрена служба відпрацьовує в опалювальний період 100-150, в літній період 50-80 заявок.

"Збільшення кількості викликів аварійних бригад відбувається через тривалий термін експлуатації системи газопостачання житлового фонду міста Харкова. У більшості випадків самі споживачі порушують правила безпечного використання газу в побуті, самовільно встановлюють газові прилади, втручаються в роботу газового обладнання"- зазначила директор технічний ПАТ "Харківміськгаз" Яна Шувалова

Для оперативного цілодобового реагування на аварійні ситуації АДС має 15 автомобілів служби "104" укомплектовані радіозв'язком, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. На сьогоднішній день системою GPS-навігації оснащені всі автомобілів служби "104", що дозволяє диспетчеру в режимі онлайн оперативно визначити місцезнаходження автомобіля, направити його на виклик найкоротшим шляхом, або, при необхідності, направити на допомогу додаткову бригаду.

Фахівці "Харківміськгазу" неодноразово нагадували та проводили роз'яснювальні роботи щодо дотримання правил безпечного використання газу в побуті. При появі в приміщенні запаху газу споживач повинен негайно припинити користуватися газовими приладами, перекрити крани перед газовими приладами, відкрити вікна або кватирки для наскрізного провітрювання приміщення і зателефонувати до аварійної служби за телефоном "104".

Довідка. ПАТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільчих, ввідних,  внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,4 мільярдів кубічних метрів. ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодіньта понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА