14:29 15.02.2019

У 2018 році "Чернівцігаз" повірив понад 24 тисячі лічильників

2 хв читати

Минулого року ПАТ "Чернівцігаз" повірило більше ніж 24 тис. лічильників, з них – 26% виявилися непридатними до подальшого використання. Достовірний облік газу може забезпечувати лише справний лічильник, який пройшов періодичну повірку.

Впродовж 2018 року проведено планову періодичну повірку 24,1 тис. побутових лічильників газу. За її результатами – 6,2 тис. приладів обліку виявилися непридатними до подальшого використання. З цієї кількості, не пройшли повірку 130 роторних та 6 156 мембранних приладів обліку.

"Щороку кількість лічильників, які підлягають повірці та ремонту зростає, натомість збільшення витрат на це в тарифі, НКРЕКП вже третій рік не переглядає. За відсутності фінансування, газорозподільна компанія не в змозі забезпечити ремонт та повірку всіх приладів обліку споживачів", – розповідає головний метролог ПАТ "Чернівцігаз" Володимир Аронець.

2018 році визнано непридатними 6,3 тис. приладів обліку. Щороку кількість приладів обліку, які не проходять періодичну повірку та потребують заміни коливається від 6 до 7 тис. В той же час, у 2019 році НКРЕКП передбачила фінансування на заміну тільки 5,2 тис. лічильників. Тож частині споживачів залишається або чекати, або встановлювати лічильник власним коштом.

Періодична повірка побутових лічильників та технічне обслуговування при їх повірці проводиться безкоштовно кожні 5-8 років, в залежності від класу точності приладу.  Процедура здійснюється місцевими органами метрології та стандартизації. За виконання цієї роботи, представникам державного підприємства, "Чернівцігаз" сплачує кошти.

Публічне акціонерне товариство "Чернівцігаз" єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ "Чернівцігаз" експлуатує 8 788 тис. км. газопроводів. У 2018 році підприємство протранспортувало близько 367,5 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ "Чернівцігаз" є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1200 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА