14:07 19.02.2019

"Команда Порошенка" закликає українців єднатися навколо курсу країни до НАТО та ЄС

3 хв читати

Сьогодні, 19 лютого, в Інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулась прес-конференція щодо закріплення в Конституції курсу України на членство в ЄС та НАТО. Учасники з-поміж громадських активістів виступили на підтримку задекларованого президентом України Петром Порошенком курсу на набуття країною членства в Євросоюзі та НАТО. Учасниками заходу стали голова ГО "Вiльнi крила" Дар'я Карнаух, президент мiжнародного благодiйного об'єднання "Асоцiацiя чемпiонiв України, Європи, свiту та Олiмпiйських iгор" Юрій Чиж, президент Молодіжного центру Атлантичної ради України Оксана Григор'єва.

Спікери закликали представників усіх громадських організацій, активістів та небайдужих громадян долучитися до цієї ініціативи.

"Є багато причин, чому ми підтримуємо саме Петра Порошенка і вважаємо, що він повинен залишитися на другий термін. Чи не найголовніша з них – те, що чинний президент послідовно веде країну геть від Москви – курсом європейської інтеграції та приєднання до НАТО. Нещодавно цей курс за ініціативи Порошенка було закріплено в Конституції. І зараз ми хочемо пояснити, чому це – важливий та позитивний крок", – пояснила мету проведення заходу Дар’я Карнаух.

Зокрема, вона наголосила на тому, що євроінтеграція передбачає перехід української економіки, бізнесу, трудового потенціалу, освіти та науки на абсолютно нові принципи роботи, нові принципи створення продукту, нові принципи якості, торгівлі, позиціювання. Так, за минулі 5 років частка ЄС в структурі українського експорту становить 43%, а за підсумками 2018 року Україна побила рекорд експорту в Євросоюз. За попередніми підрахунками, цей показник перевищить 20 млрд доларів, додала Карнаух.

Нагадали учасники прес-конференції і про те, що Україна проводить масштабні реформи, які покликані наблизити країну до ЄС і НАТО.

"Анонсована президентом заявка на вступ України до Європейського союзу в 2023 році – цілком реалістична і досяжна мета. Ми бачимо із соцопитувань, що більшість українців підтримують вступ до ЄС і НАТО – майже дві третини країни за закріплений в Конституції курс. Ми не повинні допустити реваншу проросійських сил, і закріплення курсу на НАТО і ЄС цьому запобігатиме. Членство в НАТО – гарантія того, що Росія точно більше не зазіхатиме на наші території", – зазначила Оксана Григор’єва.

Також вона нагадала і про те, що вже зараз Збройні сили України, не чекаючи прийняття країни до лав Альянсу, переозброюються за стандартами НАТО – йде модернізація типів озброєння і військової техніки, що існують.

Нові зразки, що надходять на озброєння, вже розроблені і виготовляються за стандартами НАТО (наприклад, самохідна гаубиця "Богдана" і снаряди до неї). Також українські військові перейшли на натовську систему харчування як в казармових, так і в польових умовах. Ще ЗСУ впроваджують стандарти НАТО в речовому забезпеченні, організаційній структурі, системі управління. Цей процес має бути завершено вже в 2020 році.

"Сьогодні ЗСУ опинилися в рейтингу на 10-му місці серед найсильніших армій Європи з оборонним бюджетом майже 5 млрд доларів. Тільки за 2018 рік у розпорядження ЗСУ надійшло понад 650 зразків озброєння і військової техніки. Такими темпами модернізації отримання від НАТО ПДЧ у 2023 році – цілком досяжна мета", – підсумувала Григор’єва.

Зазначимо, що саме сьогодні президент України Петро Порошенко підписав зміни до конституції щодо курсу України на членство у Євросоюзі та НАТО, тим самим остаточно закріпивши західний вектор України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА