15:58 19.02.2019

Обсяги розподіленого газу в Миколаївській області в 2018 році скоротилися на 2 млн

2 хв читати

За 2018 рік ПАТ "Миколаївгаз" доставило споживачам 498,5 млн куб м газу, а це майже на 2 млн куб м менше, ніж у 2017 році.

Споживання блакитного палива скоротили всі категорії споживачів газу, крім підприємств теплокомуненерго. Найбільше скорочення обсягу зафіксовано серед побутових споживачів. У 2018 році населення спожило 274,7 млн ​​куб м газу (майже на 10 млн куб м менше, ніж роком раніше).

Промислові підприємства зменшили споживання газу на 2,5 млн куб м, використавши 56,2 млн куб м. Бюджетні установи і організації за обсягами споживання залишилися на тому ж рівні, що і в минулому році, споживши 21,1 млн куб м природного палива. І лише підприємства ТКЕ показали приріст споживання в розмірі 112,9 млн куб м, що на 7 млн куб м більше, ніж в 2017 році.

"Тенденція до зменшення споживання газу спостерігається вже протягом декількох років. Це пов'язано з поступовим подорожчанням енергоресурсу і прагненням до економії з боку майже всіх категорій споживачів. При цьому зменшується і тарифна виручка ПАТ "Миколаївгаз". Брак фінансування негативно впливає на забезпечення операційних та інвестиційних потреб компанії", - розповідає директор комерційний ПАТ "Миколаївгаз" Сергій Щербаков.

Нагадаємо, що з одного кубометра протранспортованого газу ПАТ "Миколаївгаз" отримує 73 копійки тарифної виручки. За ці кошти компанія обслуговує всю газорозподільну систему області, встановлює лічильники, забезпечує роботу аварійної служби, здійснює діагностику, ремонти і модернізацію газового обладнання, а також інвестує в створення і підтримку роботи центрів обслуговування клієнтів та інших електронних сервісів для комфорту споживачів.

Довідка про компанію:

ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг розподілу природного газу складає майже 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. сімей Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА