13:33 20.02.2019

Стосовно заборгованості АТ "Укрзалізниця" перед ПАТ "Промінвестбанк"

2 хв читати

Впродовж 2011-2014 років дочірні підприємства АТ "Укрзалізниця" ДТГО "Південно-Західна залізниця" та ДП "Південна залізниця", отримали в ПАТ "Промінвестбанк" кредити на загальну суму 153,25 млн. дол. США. Кінцевий строк погашення заборгованості відповідно до умов кредитних договорів сплинув 22.12.2014 та 03.03.2015 відповідно, однак кредити так і не були погашеними.

ПАТ "Промінвестбанк" багаторазово надавав пропозиції АТ "Укрзалізниця" щодо врегулювання зазначеної заборгованості, включаючи можливість списання нарахованих штрафних санкцій, оплати боргу за узгодженим графіком та його часткову реструктуризацію. Лише після спливу терміну у 30 місяців, банк був змушений звернутися до суду. Зауважимо, що навіть після цього ПАТ "Промінвестбанк" продовжував ініціювати повернення до діалогу з АТ "Укрзалізниця" та підтверджував готовність позасудового врегулювання боргу.

Натомість, керівництво АТ "Укрзалізниця" зосередилось на примушуванні банку до дисконтування боргу, використовуючи в якості аргументів наміри припинити сплату відсотків та спричинити мільярдні збитки через формування резервів. Погрози були реалізовані, коли в вересні 2017 року АТ "Укрзалізниця" без будь-якого повідомлення, листування, перемовин, коментарів припинила сплату відсотків за кредитами.

Законність інтересів та вимог ПАТ "Промінвестбанк" до АТ "Укрзалізниця" була неодноразово підтверджена у судовому порядку, в тому числі Верховним Судом. ПАТ "Промінвестбанк" звертає увагу органів державної влади на недопущення подальшого тиску на банк та буде діяти в рамках чинного Законодавства України, неухильно захищаючи інтереси десятків тисяч вкладників та інших кредиторів банку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА