10:40 18.03.2019

МЕГАБАНК оприлюднив свою позицію відносно публікації НБУ від 14.03.2019р.

2 хв читати

Прес-реліз АТ "МЕГАБАНК" на публікацію з офіційного сайту Національного банку України від 14.03.2019р. під назвою "Національний банк роз’яснив причини застосування заходу впливу до АТ "МЕГАБАНК".

Акціонерне товариство "МЕГАБАНК" повідомляє, що свою діяльність здійснює чітко у відповідності до вимог діючого законодавства.

МЕГАБАНК не погоджується із застосованими НБУ заходами впливу у вигляді штрафу у розмірі 1% від статутного капіталу за результатами перевірки виконання вимог фінансового моніторингу та нібито здійснення ризикової діяльності.

В зв’язку з чим в лютому 2019 року Банк звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправним та скасування рішення про стягнення штрафу. Попереднє судове засідання відбулось 15.03.2019р.

В рамках цієї справи судом задоволено заяву АТ "МЕГАБАНК" та зупинене примусове стягнення суми нарахованих санкцій.

Не зважаючи на це 14.03.2019р. НБУ на своєму офіційному веб порталі, посилаючись на ст.60 Директиви (ЄС) опублікував додаткову, більш детальну інформацію щодо причини застосування заходу впливу до АТ "МЕГАБАНК" у вигляді штрафу. При цьому, зазначеною статтею Директиви, регламентовано питання щодо "публікації інформації про оскарження таких рішень та про будь-яку подальшу інформацію про результати такого оскарження".

Отже, оприлюднення детальної інформації про причини застосування заходів впливу із конкретизацією порушень (на думку НБУ), сум, періодів, ознак фізичних та юридичних осіб, тощо виходить за межі інформації, яка може бути опублікована відповідно до вимог ст.60 Директиви (ЄС) і чинного законодавства України та негативно впливає на ділову репутацію АТ "МЕГАБАНК".

Вважаємо за необхідне особливо увагу звернути на те, що як було встановлено НБУ та зафіксовано у його довідці за результатами інспекційної перевірки: "загальний рівень управління ризиками в АТ "МЕГАБАНК" є задовільним"; у розділі "Виявлені порушення" взагалі відсутнє посилання на порушення, про яке йдеться у прес-релізі.

Отже, поширена НБУ інформація про проведення певних господарських операції між фізичними та юридичними особами, які мали поточні рахунки у банку, жодним чином не свідчить про наявність будь-яких порушень з боку АТ "МЕГАБАНК" норм чинного законодавства.

Висновок, щодо правомірності або неправомірності застосування до АТ "МЕГАБАНК" заходів впливу у вигляді штрафу, буде надано судом, за результатами розгляду позовної заяви АТ "МЕГАБАНК".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА