16:08 20.03.2019

Монетизовану субсидію отримують 155 тис клієнтів  "Вінницягаз Збут"

2 хв читати

З березня 2019 року більшість субсидіантів  отримують державну допомогу в грошах. Наразі, у березні, іде виплата коштів державної допомоги на оплату комунальних послуг за лютий. Тому рахунки "Вінницягаз Збут" за спожитий у лютому газ не містять субсидії і повинні сплачуватися споживачами у повному обсязі самостійно.

Грошова форма – монетизація субсидій стосується близько 155 тисяч споживачів газу Вінниччини, яким за лютий нараховано до сплати загалом майже 176,3 млн. грн. Субсидію "на руки" видадуть споживачам, яким вона призначена у 2018 році. Пенсіонери - субсидіанти отримують допомогу "живими грошима" разом з пенсійною виплатою поштою або на пенсійний банківський рахунок. Особи, які не одержують пенсію – через АТ "Ощадбанк".

При цьому між видачею субсидійних коштів споживачам "на руки" та сплатою за спожитий газ має місце розрив у часі. Окремі споживачі уже отримують гроші, а рахунки за газ їм надійдуть дещо пізніше. Інші - не до кінця зрозуміли, що отримують кошти, за рахунок яких мають оплатити послуги за лютий.

"Існує ризик використання отриманих субсидіантами грошей на інші цілі. Це призведе до збільшення заборгованості за газ, особливо в умовах опалювального періоду, коли обсяги споживання блакитного палива досить значні. На додачу ряд споживачів мають накопичені борги за попередні зимові місяці. Станом на 20 березня 2019 року за лютий субсидіантами сплочено самостійно близько 87,5 млн грн., що становить майже 50 % нарахувань по даній категорії споживачів." - пояснює директор ТОВ "Вінницягаз Збут" Василь Сопільник.   

Компанія вкотре наголошує, що після отримання субсидії готівкою споживачі мають самостійно забезпечити оплату за спожитий природний газ. Наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання державної підтримки. У разі несплати за послуги по закінченню поточного опалювального сезону, надалі субсидія призначатися не буде.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена після 1 січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів АТ "Ощадбанк" для подальших розрахунків з надавачами послуг.

ТОВ "Вінницягаз Збут" послідовно і відкрито виступає за монетизацію субсидій, яка є необхідним кроком для демонополізації та створення повноцінного ринку газу в секторі побутових споживачів. Компанія закликає своїх клієнтів бути пильними, не допускати заборгованості, своєчасно та в повному обсязі розрахуватись за спожитий газ. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА