12:47 21.03.2019

175 тис клієнтів "Хмельницькгаз збуту" отримали монетизовану субсидію

3 хв читати

В зв`язку із монетизацією, рахунки за спожитий у лютому газ не містять субсидії. Отримавши субсидію грошима, клієнти "Хмельницькгаз збуту", мають  оплатити за спожите блакитне паливо в повному обсязі.  Субсидійні кошти за лютий споживачі газу отримають у березні, за березень — у квітні, а за квітень — у травні.

З березня уряд змінив механізм субсидування населення, запровадивши монетизацію. Відтак, 175 тис. споживачів газу Хмельницької області, які отримали субсидії грішми, мають сплатити рахунки за газ в повному обсязі, відповідно до зазначених сум. 

Однак, чимала частина субсидіантів області, отримуючи державну допомогу, не поспішає розраховуватися за надані комунальні послуги та накопичує борги. Зокрема, зі 175,5 тис. подолян-субсидіантів, більше 140 тис. мають заборгованість за спожитий газ, яка сягнула вже понад 350 млн.грн.Тому важливо після отримання субсидії готівкою самостійно контролювати власне споживання та проводити оплату за використаний газ. Адже наявність простроченої понад один місяць заборгованості, загальна сума якої, по всіх комунальних послугах, перевищує 340 грн. позбавить права на подальше отримання субсидії.

"Зауважу, що не всі субсидіанти зрозуміли механізм та призначення монетизації, який, до того ж, співпав у часі з отриманням підвищених пенсій та доплат, - зауважує керівник "Хмельницькгаз збуту" Андрій Левицький. – Деякі  клієнти уже отримали гроші, а рахунки надійшли пізніше. Тому вже є непоодинокі факти використання субсидійних коштів на побутові цілі (придбання предметів побуту або продуктів харчування), що призведе до ще більших боргів, які на сьогодні вже сягнули більше 350 млн.грн. та продовжують зростати в опалювальний період".

Наразі  при сплаті за газ, починаючи з лютого, вже не потрібно окремо сплачувати лише обов’язковий платіж - сплаті підлягає вся сума, зазначена в рахунку. Крім того, оплату необхідно здійснювати впродовж 5 днів після отримання платіжки та не допускати заборгованості, особливо в опалювальний період, коли йде більше споживання газу та, відповідно,  більша оплата за нього

Наразі оплатити за спожитий газ можна: через Особистий кабінет споживача на сайті 104.ua, через банківські установи, термінали самообслуговування, за допомогою платіжних сервісів Ipay.ua, Portmone, EasyPay, Монобанк тощо. Отримати усю необхідну інформацію щодо надання житлової субсидії можна, звернувшись до УСЗН;- щодо операцій з коштами в разі надання у безготівковій формі - у АТ “Ощадбанк”.У постачальника газу можна отримати консультацію щодо обсягу споживання, нарахувань, заборгованості чи переплати.

Якщо субсидія була  призначена до 31 грудня 2018 року, то, починаючи з субсидії за лютий 2019 року, вона буде виплачуватись готівкою. В разі призначення субсидії з січня 2019 року,  - її надаватимуть через АТ "Ощадбанк" для сплати за комунальні послуги.  

ТОВ "Хмельницькгаз збут" підтримує запровадження монетизації субсидій, що є необхідним кроком для демонополізації та створення повноцінного ринку газу в секторі побутових споживачів.  

Основною  сферою діяльності ТОВ "Хмельницькгаз збут" є постачання природного газу усім категоріям споживачів Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району). Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками.

Клієнтами компанії є понад 400 тисяч сімей Хмельниччини, більше 2 тисяч промислових підприємств  та бюджетних організацій, понад 200 релігійних організації. Серед найпотужніших споживачів – ПП Аслан-Текстиль, ТОВ "Спецавтоінвест", ПрАТ "Городоцький елеватор Суффле", ТОВ "Карат".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА