17:08 21.03.2019

Віце-президент АБУ В.Лещинський: Керівники міст і районів повинні вимагати від проектантів виконання нових ДБН по інклюзивності будівель і споруд

1 хв читати

"Україна повинна стати безбар'єрного країною для маломобільних груп громадян, а це 10% населення", - заявив Віктор Лещинський, віце-президент Академії будівництва України, керівник незалежної експертизи "ПРОЕКП" під час Форуму Асоціації міст України з питань сталого розвитку територіальних громад.


Віктор Лещинський нагадав, що з 1 квітня 2019 року набувають чинності нові ДБН В.2.2-40: 2018 "Будинки і споруди. Інклюзивнысть будівель і споруд. Основні положення". Це означає, що весь простір, де пересуваються люди повинна бути загальнодоступною. Дев"ять головних вимог для будывельників і проектантів ставлять нові ДБН. Йдеться про зручність у доступі та пересуванні в будівлях, на вулицях, у громадському транспорті та місцях суспільного призначення.  

Для цього вся проектно-розрахункова документація повинна вже зараз подаватися для експертного висновку з урахуванням нових норм. Віктор Лещинський високо оцінив нові ДБН і зазначив, що вони ґрунтуються на Декларації прав людини ООН.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА