16:17 16.04.2019

Фінансовий рік  ПАТ "Харківміськгаз" завершило зі збитком у 168 млн. грн

2 хв читати

16 квітня 2019 року відбулися щорічні збори Акціонерів. За їх результатами затверджені річні звіти за минулий рік та напрямки розвитку підприємства на 2019 рік.

Обсяг розподілу природного газу споживачам в 2018 році збільшився на 8,3 % або на 114 млн. куб. м газу у порівнянні з 2017 роком.  План розвитку газорозподільної системи ПАТ "Харківміськгаз" у 2018 році був спрямований в першу чергу на подолання темпів старіння газорозподільної системи  Харкова, що дозволяє гарантувати надійність і безпеку її експлуатації.

"Вже понад двох років "Харківміськгаз" закінчує зі збитком. За 2017 рік збитки підприємства склали  5,8 млн.грн., минулий рік-168 млн. грн. Головною причиною фінансових втрат є занижений тариф, який суттєво не переглядався декілька років. Неодноразово до Регулятора направлялося обґрунтування щодо перегляду діючого тарифу на послуги розподілу природного газу, але тариф досі на рівні 2016 року"-зазначила директор фінансовий ПАТ "Харківміськгаз" Оксана Кремса.

Всього для виконання Інвестиційної програми за минулий рік підприємством витрачено 6533,3 тис. грн. В тому числі за рахунок амортизаційних відрахувань виконання становить 115% від плану, включаючи: капітальний ремонт газопроводів – 0,234 км., реконструкцію газопроводів – 0,433 км., капітальний ремонт відключаючих пристроїв - 8 шт., реконструкція ШГРП - 5 шт., реконструкція об’єктів ЕХЗ - 8 шт.

В 2019 році компанія планує продовжити роботу по забезпеченню надійної та безпечної експлуатації газорозподільних систем, покращення фінансового стану підприємства, належного виконання інвестиційних програм.

Довідка. ПАТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільчих, ввідних,  внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,4 мільярдів кубічних метрів. ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодіньта понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА