12:16 19.04.2019

«Сумигаз Збут»: підвищена банківська комісія не передбачена у затвердженій Урядом ціні газу

2 хв читати

Отримавши монополію на перерахунок субсидій, «Ощадбанк» встановив максимальний розмір комісії, яку мають сплачувати постачальники комунальних послуг. Проте такі видатки не передбачені Урядом в ціні газу для населення.

Наразі 4% від субсидій клієнтів «Сумигаз Збуту» залишають на рахунках «Ощадбанку». Для подальшого перерахування цих коштів постачальнику газу банк наполягає на сплаті комісійної винагороди в максимальному розмірі - 0,7 % від суми платежу. «Тобто, за кошти державної допомоги, які мають транзитом пройти на всіх учасників газового ринку, саме «Сумигаз Збут» має сплатити всю комісію. Але у кінцевій ціні газу Урядом кошти не закладені» - пояснює директорка ТОВ «Сумигаз Збут» Олена Руденко.

Це створює додаткове економічне навантаження на компанію, єдиним джерелом доходів якої є торгова націнка постачальника газу зі спеціальними обов’язками, її розмір обмежений Постановою КМУ від 19.10.2018 р. №867, складає лише 2,2% від кінцевої ціни та не є недостатнім для покриття поточних зобов’язань підприємства. Зокрема, по обслуговуванню споживачів, сплату податків, виплату заробітної плати та в якій не врахована комісійна винагорода «Ощадбанку» у максимальному розмірі від суми субсидій, перерахованих Товариству.

Тому ТОВ «Сумигаз збут» звернулось до Уряду з вимогою вилучити з Постанови Кабінету Міністрів України №1176 від 27.12.2018 р. обов’язок виконавців комунальних послуг сплачувати АТ «ОЩАДБАНК» комісійну винагороду як таку, що є необґрунтованою, надмірною та не забезпеченою джерелом покриття. До вирішення Кабінетом Міністрів або «Ощадбанком» питання комісійної винагороди, «Сумигаз збут» не має змоги укласти з банком договір на переказ коштів субсидії на рахунок Товариства.

Новий порядок державного субсидіювання споживачів комунальних послуг передбачає, що бюджетні кошти повинні зараховуватися на облікові рахунки споживачів у «Ощадбанку». Далі банк має розрахуватися у безготівковій формі за субсидіанта з надавачами комунальних послуг, у тому числі за спожитий природний газ.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА