10:37 22.04.2019

Борги за газ клієнтів  ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" зросли майже в 1,5 рази

2 хв читати

Борги споживачів газу Дніпропетровщини перед ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" сягнули 3,3 млрд грн. Збільшення неплатежів відбувається через здорожчання газу, зменшення кількості субсидіантів серед населення та монетизацію субсидій. 

Станом на 1 квітня 2019 р. борг споживачів газу Дніпропетровщини перед  ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" сягнув 3,3 млрд грн. Це  майже в  1,5 рази більше, ніж торік, в квітні 2018 р.

Від лютого змінився механізм виплати житлових субсидій. Клієнти ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут", яким призначено державну допомогу для оплати спожитого газу, почали отримувати її "живими" грошима. Деякі споживачі використали отримані кошти на інші цілі, не розрахувавшись за послугу постачання газу. Вони ризикують залишитись без державної допомоги, адже органи соцзахисту мають припинити нарахування субсидії в разі виникнення заборгованості на суму більше 340 грн.

"Ми очікували, що частина субсидіантів, які отримають кошти "на руки" може витратити їх на свої особисті потреби, а не на погашення заборгованості за газоспоживання. На жаль, так і сталось. Крім того, ряд споживачів мають  накопичені борги за попередні зимові місяці. Зараз борг клієнтів ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" становить 3,265 млрд грн. Найбільше боржників серед споживачів Дніпра, Кривого Рогу та Кам’янського", - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" Світлана Зарицька.

Тим не менш, компанія підтримує монетизацію субсидій, як необхідний крок для демонополізації і створення повноцінного ринку газу в секторі побутових споживачів. Однак, одержувачі державної допомоги повинні чітко дотримуватися платіжної дисципліни, щоб виправдати довіру держави, не допустити боргів і не втратити державну підтримку в подальшому.

У разі виникнення труднощів з погашенням заборгованості компанія радить споживачам не погіршувати ситуацію та звертатися до ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" за реструктуризацією. При наявності відповідних документів, зокрема довідок про доходи всіх повнолітніх членів сім’ї, зареєстрованих в житловому приміщенні (для непрацюючих членів сім’ї працездатного віку подаються документи про причину тимчасової незайнятості) компанія розгляне можливість  реструктуризації боргу.

Довідка: ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" з 1 липня 2015 року виступає гарантованим постачальником газу для споживачів природного газу м. Дніпропетровськ та Дніпропетровської області, с. Темирівка Гуляйпольського району Запорізької області та с. Придніпрянське Кобиляцького району Полтавської області (згідно з рішення НКРЕКП №653 від 16 травня 2017 р.). Компанія постачає природний газ майже 1,3 млн. побутовим споживачам, 700 бюджетним установам та 152 релігійним організаціям. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ТОВ "Метрополія", ПАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", ТОВ "Катеринославхліб", ТОВ "Снек Експорт" та ПАТ КБ "Приватбанк".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА